Napačno natisnjena srečka Američanu prinesla veliko denarja

Svet 26. Nov 202308:15 2 komentarja
dobitna srečka
Foto: Michael Sopejstal/CNN

Napaka prodajalca na bencinski črpalki je Američanu prinesla dobitek 23.000 evrov na leto za vse življenje

Američan Michael Sopejstal se vsakih nekaj tednov pelje skozi Indiano v Michigan, da bi pojedel obrok v svoji najljubši restavraciji. Na tej poti vsakič kupi tudi srečko loterije Lucky for Life (Sreča za vse življenje) za 10 ali 20 žrebanj.

Vendar se je 17. septembra pripetila napaka: prodajalec na bencinski črpalki GoLo je pomotoma natisnil srečko z 10 vrsticami za eno samo žrebanje. Kljub napaki je Sopejstal želel srečko še vedno uporabiti.

“Nekega jutra sem preveril svoj listek in videl, da sem zadel 25.000 dolarjev (nekaj manj kot 23.000 evrov) na leto za vse življenje,” je povedal predstavnikom loterije. “Takoj sem začel razmišljati, kaj vse bi lahko storil z denarjem in ali naj se raje odločim za enkratno ali mesečno izplačilo. Bil je neverjeten občutek!”

Nagrado bo uporabil za potovanje

Pred kratkim je 60-letnik obiskal sedež loterije, da bi prevzel nagrado. Odločil se je za enkratno enkratno izplačilo 390.000 dolarjev (356.000 evrov). Druga možnost je bila, da bi letno prejemal 23.000 evrov. Nagrado bi izplačevali ali do konca življenja ali za obdobje 20 let, če bi prejemnik umrl prej.

Sopejstal je povedal, da si namerava z denarjem privoščiti potovanje, preostanek pa bo prihranil.

Loterija Lucky for Life poteka v 24 zveznih državah v ZDA. Nagrade znašajo od treh dolarjev do 1.000 dolarjev (913 evrov) na dan za vse življenje.

Kako verjetno je, da boste zadeli dobitek, je objavljeno na njihovi spletni strani. Možnost, da bo Michael Sopejstal zadel števila na vseh petih kroglicah je bila 1 proti več kot 1,8 milijona.

#related-news_3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje