Napadalec z nožem v Bruslju poškodoval tri ljudi

Svet 30. Jan 202321:28 0 komentarjev
Bruselj
Zoran Popovici/via REUTERS

Belgijska policija je aretirala mlajšega moškega, ki je na postaji podzemne železnice v Bruslju poškodoval tri ljudi, pri čemer je bil en človek ranjen huje. Motiv za napad še ni znan, a so policisti že ocenili, da napad ni bil terorističen.

V današnjem napadu z nožem na postaji podzemne železnice v evropski četrti v Bruslju je bila ena oseba huje ranjena, dve pa lažje, je po poročanju medijev sporočila belgijska policija, ki je napadalca prijela. Po navedbah tiskovne agencije Reuters je napadalec star 30 let in naj bi bil znanec policije. 

“Napad z nožem na postaji Schuman: zahvaljujoč sodelovanju policijskih služb je bil napadalec prijet,” je na Twitterju sporočil župan Bruslja Philippe Close.

Napad se je zgodil okoli 18. ure na postaji podzemne železnice Schuman, le nekaj deset metrov od osrednjih institucij EU, med drugim Evropske komisije in Sveta EU.

Policija je postajo Schuman izpraznila, promet s podzemno železnico pa so začasno ustavili, so na Twitterju sporočile pristojne bruseljske prometne oblasti.

Motiv za napad za zdaj ni znan, vendar se po oceni policije ni zgodilo teroristično dejanje. Po navedbah več prič je bil napadalec zelo vznemirjen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!