Nasmeh, ki je osvojil svet: sreča dečka, ki so ga rešili po 30 urah (VIDEO)

Svet 08. Feb 202317:56 0 komentarjev

Dva dni in pol po uničujočem potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, reševalne ekipe v razdejanju še vedno iščejo preživele. Sreča tistih, ki jih po več dneh najdejo žive in zdrave, pa je nepopisna. Kanček upanja vlivajo zgodbe kot je zgodba sirskega dečka, ki so ga rešili po 30 urah.

Ponedeljkov silovit potres v Turčiji je v trenutku porušil na tisoče stanovanjskih zgradb, hiš, bolnišnic, šol. Mnogo Turkov in Sircev je ostalo brez doma, več deset tisoč ljudi je poškodovanih. Število žrtev je že preseglo 11.000.

Preberite še: Število smrtnih žrtev hitro narašča, reševalci se spopadajo še s hudim mrazom

V sirskem mestu Armanaz so reševalci v sredo izpod ruševin rešili majhnega dečka. Na videoposnetku na vrhu članka si oglejte, kakšen nasmeh mu je na obraz nasilkal prihod reševalcev.

Preberite še: 36 ur je pod ruševinami ščitila mlajšega brata (VIDEO)

V Turčijo se zgrinjajo reševalne ekipe z vsega sveta. Za pomoč so Evropsko unijo prosile tudi sirske oblasti, in sicer pri aktivnostih lastnih reševalnih služb pri iskanju ljudi, ki so ujeti pod ruševinami, medicinsko opremo, zdravila, hrano in podobno. “Davi smo prejeli zahtevo sirske vlade za pomoč prek evropskega mehanizma za civilno zaščito. To zahtevo smo delili z državami in jih spodbujamo, da prispevajo materialno pomoč, za katero prosi Sirija,” je povedal evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Evropska komisija je Siriji že namenila 3,5 milijona evrov nujne humanitarne pomoči.

Preberite še: Bolečina, ujeta na fotografiji: oče drži roko hčerke, ki je umrla pod ruševinami

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!