Nekdanja sodelavka newyorškega župana Adamsa obtožila spolnega napada

Svet 24. Nov 202318:40 0 komentarjev
Eric Adams
Foto: PROFIMEDIA

Newyorškega župana Erica Adamsa je nekdanja sodelavka obtožila, da jo je leta 1993 spolno napadel. Gre za zadnjo v vrsti pravosodnih težav za nekdanjega policista. Med drugim se sooča tudi z zvezno preiskavo korupcije v času kampanje za županski položaj največjega mesta v ZDA.

Tožnica, katere ime ni znano, je vložila tožbo po zakonu o preživelih žrtvah spolnega nasilja, ki je odpravil zastaralni rok za tovrstne zločine pri civilnih odškodninskih tožbah. Pozno zvečer v sredo vložena tožba trdi, da jo je župan Eric Adams spolno napadel leta 1993, ko sta bila oba mestna uslužbenca. Zahteva pet milijonov dolarjev odškodnine.

Adams je prek svojega tiskovnega urada obtožbe zavrnil, češ da tožnice niti ne pozna, poleg tega pa da ne bi nikoli fizično škodoval drugi osebi. Kasneje je novinarjem še sam povedal, da se osebe ne spomni, in dejal, da do napada absolutno ni prišlo. “Nisem tak in nikoli nisem bil tak v svojem poklicnem življenju,” je dejal župan.

Zakon o odraslih žrtvah spolnega nasilja je v New Yorku veljal leto dni, do četrtka, in v tem času je bilo vloženih več tožb proti domnevnim spolnim napadom, ki jim je potekel zastaralni rok.

V skladu z zakonom so bile med drugim vložene tožbe proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in nekdanjemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu.

Nazadnje pa tik pred iztekom veljavnosti zakona tudi proti glasbeniku Seanu Combsu, igralcu Jamieju Foxxu ter pevcu skupine Guns N’Roses Axlu Rosu.

Proti newyorškemu županu poteka tudi preiskava domnevne korupcije, ker naj bi turški vladi v zameno za finančno podporo kampanji pomagal pri pridobivanju potrebnih dovoljenj za gradnjo poslopja misije pri ZN.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!