Nizozemska prepovedala festivale in poostrila pravila za dopustnike

Koronavirus 27. Jul 202109:32 0 komentarjev
Amsterdam
PROFIMEDIA

Nizozemska vlada je za to poletje prepovedala večdnevne festivale in zaostrila pravila za državljane, ki prihajajo z dopusta v tujini, s ciljem preprečevanja novega skoka števila okužb s koronavirusom.

Nizozemski premier Mark Rutte je v ponedeljek dejal, da čeprav se število potrjenih primerov okužb s koronavirusom zmanjšuje, po tem, ko je ta mesec skočilo na več kot 10.000 na dan, “razmere ostajajo napete, ker število bolnikov v bolnišnicah še naprej narašča”.

Rutte je dejal, da je prepoved večdnevnih festivalov, vsaj do 1. septembra, že delno uveljavljena zaradi logističnih težav pri testiranju vseh udeležencev vsakih 25 ur. Povedal je tudi, da je prepoved za organizatorje popolnoma jasna in vedo, kaj je treba storiti.

Vlada zaostruje tudi pravila za potnike: vsi, ki so starejši od 12 let, bodo morali predložiti dokazilo o negativnem testu na koronavirus, dokazilo o cepljenju z dvema odmerkoma ali dokazilo o prebolelosti koronavirusne bolezni.

Minister za zdravje Hugo de Jonge je dejal, da bodo mobilne ekipe na mejah nadzorovale potnike, ki bodo kaznovani, če ne bodo imeli ustreznih dokazil.

Nekaj manj kot 60 odstotkov odraslih Nizozemcev je bilo cepljenih v celoti, 83,5 odstotkov pa jih je prejelo prvi odmerek cepiva, poroča Beta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!