Nove prijave o bombah v treh zagrebških nakupovalnih središčih

Svet 19. Jun 202221:04 > 20. Jun 2022 06:14
Bombni preplah v Zagrebu
N1/Katarina Brečić

Policija v Zagrebu je v nedeljo okoli 18. ure prejela prijavo o bombah v treh nakupovalnih središčih – znova je šlo za "Arena Centar" in "Avenue Mall". To pa še zdaleč ni prva takšna prijava v zadnjih mesecih. Prijave bomb so na vseh treh lokacijah bile lažne.

V nedeljo ob 18.10 je zagrebška policija prijela prijavo o eksplozivnih napravah v treh različnih nakupovalnih središčih: dveh na področju Novega Zagreba in enega na ulici Velimira Škorpika. Tudi tokrat je šlo za lažne prijave, je za N1 Hrvaška potrdila zagrebška policija.

Po poročanju Hine je eden od teh centrov nakupovalni center Arena. Tam so se ljudje takoj po obvestilu napotili proti izhodom. Očividci so za N1 Zagreb povedali, da je prišlo tudi do manjšega stampeda, a da se ni zgodilo nič hujšega. Zunaj je nastala gneča, avtomobili pa so blokirali vhode v trgovski center.

Bombni preplah v Zagrebu
N1/Katarina Brečić

Pred dvema tednoma je policija v Zagrebu prijela 11 prijav o bombah v več trgovskih centrih, a so bile vse lažne. Prebivalce so takrat pozvali k previdnosti, a hkrati opozorili, da panika ni potrebna.

Ni jasno, kdo stoji za temi lažnimi grožnjami, strokovnjaki za varnost pa menijo, da bi lahko šlo za popolnoma banalne razloge ali pa tudi za hibridno obliko vojskovanja. Tudi konec aprila so policisti obravnavali lažno prijavo o bombi v nakupovalnem središču “Arena center”, maja pa v “Avenue Mall”.

Grožnje z bombami so v minulih mesecih postale stalnica tako na Hrvaškem kot v Srbiji in Bosni in Hercegovini. Najpogostejše tarče v Srbiji so bile doslej šole in turistične zanimivosti v Beogradu, v BiH pa šole in sodišča v Sarajevu. Vse grožnje so se doslej izkazale za lažne.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.