Sporočilo sarajevskim šolam: V šoli je bomba, slišim glasove v glavi

Svet 25. Maj 202211:02 > 11:31 0 komentarjev
bomba
N1

Več šol v sarajevskem kantonu je bilo danes obveščenih, da so pri njih nastavljene bombe. Postopek se še preverja, otroke pa so poslali domov. Grožnje z bombami so prejeli tudi na vladi, na občini in sodišču v Sarajevu.

Več šol v sarajevskem kantonu je bilo danes obveščenih, da so pri njih nastavljene bombe. Gre za šole v občinah Stari Grad in Novo Sarajevo. Otroke so do zaključka postopkov poslali domov.

Grožnje z bombami so prejeli tudi na vladi, občini in sodišču v Sarajevu.

Za N1 Bosna in Hercegovina je predstavnik notranjega ministrstva Mirza Hadžiabdić pojasnil, da je več šol na območju sarajevskega kantona prejelo elektronsko sporočilo, v katerem piše, da so bile pri njih nastavljene bombe. Ukrepi, vključno s pregledi, se izvajajo. Obveščeno je bilo tudi tožilstvo. Ob tem so na notranjem ministrstvu opozorili še, da je lažna prijava kaznivo dejanje.

Starše so prosili, naj ne širijo panike.

Na družbenih omrežjih je bilo objavljeno eno od elektronskih pisem, ki so jih danes prejele sarajevske šole. Opaziti je mogoče, da je bilo besedilo najverjetneje prevedeno z uporabo storitve Google Translate.

Grožnja z bombo
FACEBOOK

Podobno se je pred dnevi dogajalo v Beogradu. Sporočila, da so pri njih nastavljene bombe, je prejelo več kot 150 osnovnih in srednjih šol. Po podrobnem preverjanju se je izkazalo, da je šlo za lažne prijave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!