Ker so se ljudje preveč sprostili, so v Istri odpovedali vsa silvestrovanja

Svet 12. Dec 202112:18 > 13:46 0 komentarjev
Božično drevo
PROFIMEDIA

V Istri so zaradi naraščajočega števila primerov covida-19 odpovedali vsa silvestrovanja v notranjih in zunanjih prostorih, je v soboto za N1 Hrvaška povedal načelnik štaba civilne zaščite istrske županije Dino Kozlevac.

Načelnik štaba civilne zaščite istrske županije Dino Kozlevac je bil v soboto gost oddaje Novi dan na hrvaški televiziji N1. V oddaji je povedal, da so v Istri zaradi naraščajočega števila primerov covida-19 odpovedali vsa silvestrovanja v notranjih in zunanjih prostorih.

“Ljudje so se preveč sprostili in to ni dobro,” je dejal Kozlevac.

V zadnjih 24 urah so tako v Istri potrdili 60 novih primerov okužb z novim koronavirusom, v bolnišnici v Pulju je 75 bolnikov s covidom-19, umrla pa je ena oseba s pridruženimi kroničnimi boleznimi, je danes po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil štab civilne zaščite istrske županije.

Lockdowna ne bo

V pogovoru za N1 je načelnik štaba civilne zaščite istrske županije pojasnil, da stalno spremljajo razmere in glede na to sprejemajo epidemiološke ukrepe.

“Če nam številke v istrski županiji ne bodo začele padati, bomo morali sprejeti ustrezne ukrepe. Moram povedati, da ne bo lockdowna, ne bo zaprtja, a bodo potrebni epidemiološki ukrepi za dogodke, ki se v tem času odvijajo. Odpovedana so vsa pričakovanja novega leta v zaprtih in odprtih prostorih v Istri,” je dejal.

Ob tem je Kozlevac pozval ljudi, naj se držijo trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!