Ob obali Libije odkrili trupla 28 prebežnikov, letos že 1.500 smrti

Svet 26. Dec 202112:39 0 komentarjev
Libija
PROFIMEDIA

Ob obali Libije so odkrili trupla 28 prebežnikov, ki so umrli v Sredozemskem morju na eni najbolj smrtonosnih migracijskih poti.

Ob zahodni obali Libije so odkrili trupla 28 prebežnikov, ki so umrli v Sredozemskem morju, potem ko se je njihov čoln prevrnil na poti v Evropo, je danes sporočil predstavnik libijskih varnostnih oblasti. Gre za zadnjo v nizu tragičnih nesreč na eni od najbolj smrtonosnih migracijskih poti.

Po navedbah varnostnega vira so sodelavci libijskega Rdečega polmeseca našli 28 trupel prebežnikov in tri preživele na dveh različnih mestih ob obali Al-Alous, kakih 90 kilometrov od Tripolija. Po posmrtnih ostankih sodeč se je čoln prevrnil pred nekaj dnevi, je še povedal vir in dodal, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo.

Letos ob obali Libije umrlo že 1.500 prebežnikov

Zadnja tragedija se je zgodila le nekaj dni po tistem, ko je v podobnih incidentih ob obali Libije v enem tednu umrlo 160 prebežnikov, s čimer je skupno število umrlih po podatkih Mednarodne organizacije za migracije letos naraslo na 1.500.

Libija, ki jo že leta pretresajo konflikti in brezvladje, je postala ključna izhodiščna točka za afriške in azijske prebežnike, ki skušajo doseči Evropo.

Tunizijske oblasti pa so v soboto sporočile, da so rešile 44 prebežnikov, ki so odpluli iz Libije, da bi dosegli Italijo. Njihov čoln se je pokvaril ob jugovzhodni obali Tunizije, je povedal vodja Rdečega polmeseca v južni pokrajini Medenine Munji Salim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!