Obama v pogovorni oddaji omenil Niko Kovač (VIDEO)

Slovenija 18. Nov 202215:20 26 komentarjev

Med gostovanjem v pogovorni oddaji je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama spregovoril o delovanju Inštituta 8. marec in njegove direktorice Nike Kovač, kljub temu da organizacije in njene vidne predstavnice ni poimensko izpostavil, prav tako pa je napačno navedel kampanje, v katerih je organizacija sodelovala. Na omembo nekdanjega ameriškega predsednika so opozorili tudi v inštitutu. Kovač je maja Obami v sklopu njegove fundacije predstavila delo inštituta v številnih političnih kampanjah.

Nekdanji predsednik Združenih držav Amerike (ZDA) Barack Obama je gostoval v ameriški pogovorni oddaji The Daily Show, kjer je govoril o delu svoje fundacije. Pri tem je omenil tudi sodelovanje njegove fundacije z mlado Slovenko pri izvedbi dveh referendumskih kampanj. Čeprav poimensko ni navedel, da gre za Inštitut 8. marec in njegovo direktorico Niko Kovač, se je omemba nanašala na njihovo delo, na to pa so opozorili tudi v inštitutu.

Nekdanji ameriški predsednik je sicer pomešal, za katere kampanje je šlo, kot so opozorili v inštitutu, njegovo celotno omembo pa si lahko ogledate v videoposnetku zgoraj.

Nika Kovač je bila sicer ena od izbranih posameznikov, ki so se na prestižni newyorški univerzi Columbia izobraževali v okviru Obamove fundacije. Gre za neprofitno organizacijo, ki jo je nekdanji ameriški predsednik ustanovil leta 2014, namenjena pa je opolnomočenju posameznikov, ki prispevajo k razvoju skupnosti. Kovač je bila maja letos izbrana tudi, da Obami predstavi svoje delo v zadnjem letu. Po njenih besedah naj bi z nekdanjim ameriškim predsednikom govorila o kampanji Gremo volit, ki jo je inštitut izvajal pred državnozborskimi volitvami ter o kampanji pred referendumom o vodah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje