Za napadalca, ki je streljal na mlada kosovska Srba, 30-dnevni pripor

Svet 08. Jan 202314:21 > 20:33 0 komentarjev
Kosovo
N1

Pristojno sodišče je danes odredilo 30-dnevni pripor za napadalca A. K., ki je v petek iz avtomobila streljal na kosovska Srba, stara 11 in 21 let. Več sto ljudi je sicer danes na ulicah mesta Štrpce na jugovzhodu Kosova protestiralo proti nasilju, ki so ga bili trije mladi fantje deležni v preteklih dneh. S shodom so poslali sporočilo miru, poroča N1 Beograd.

Po tem ko sta Kosovo v preteklih dneh pretresla dva nasilna incidenta, so se srbski prebivalci mesta Štrpce na jugovzhodu države odpravili na ulice.

Spomnimo, da je v petek v Gotovuši pri Štrpcu tam živeči Albanec iz avtomobila streljal na kosovska Srba, stara 11 in 21 let. Dan kasneje je v mestu Klokot skupina Albancev pretepla 18-letnega Srba, ki se je z bratom vračal s polnočnice.

Pristojno sodišče je danes za napadalca A. K., ki je streljal na dečka in mladeniča, odredil 30 dni pripora. Osumljen je storitve kaznivega dejanja poskusa umora, uporabe nevarnega orožja ali orodja ter povzročitve splošne nevarnosti, poročanje srbskih medijev navaja srbski N1.

“Otrok ti ne bomo odpustili”, “Naši otroci niso za Kurtijev naboj” in “Evropa, česa so krivi naši otroci,” je le nekaj sporočil, ki so jih zapisali na svoje transparente, poroča N1 Beograd. Lokalni mediji poročajo, da se je zbralo več sto ljudi.

Protest v mestu Štrpce
Kosovo Online/YOUTUBE

Predsednik občine Štrpce in podpredsednik Srbske liste Dalibor Jevtić je v nagovoru zbranim dejal, da današnji shod pošilja sporočilo miru. Tistim, ki želijo Srbe izgnati z območja pa, da jim ni uspelo. “Vsak izmed nas je Stefan in Miloš,” je ponazoril z imeni dveh, ki sta bili nedavno žrtvi napada.

“To so težki dnevi. Namesto da bi praznik praznovali v miru, smo morali s protestom nasprotovati streljanju srbskih otrok in mladeničev,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!