Na Kosovu pretepen najstnik, ki se je vračal s polnočnice

Svet 07. Jan 202313:03 0 komentarjev
Pretepeni Srb na Kosovu
Urad za Kosovo in Mitohijo

Kosovo pretresa še en nasilen incident. Skupina Albancev je namreč ponoči pretepla osemnajstletnega Srba, ki se je z bratom vračal s polnočnice. Najstnik je utrpel številne poškodbe, skupaj z družino pa je napad prijavil policiji.

Skupina Albancev je okoli 2.30 ure zjutraj pretepla osemnajstletnega Srba Stefana Tomića, ki se je z bratom vračal s polnočne liturgije ob pravoslavnem božiču v mestu Klokot na jugovzhodu Kosova, je sporočil Urad za Kosovo in Metohijo, poroča N1 Beograd.

Najstnik je bil po polnočnici na poti k teti, ko ga je prestregla skupina Albancev. V skupini je prepoznal varnostnike iz ene od tamkajšnjih restavracij, dodaja medij.

Tomić je utrpel poškodbe očesa, roke, trebuha in nog, zdravniško pomoč pa je poiskal v bližnjem mestu Vitina.

Direktor Urada za Kosovo in Metohijo Petar Petković je družini v pogovoru že izrazil podporo Srbije in napovedal njeno pomoč. Družina je incident prijavila policiji, ki je po poročanju srbskega N1 osemnajstletnika o napadu zasliševala do zgodnjih jutranjih ur.

Kot smo poročali, je Kosovo v petek že pretresel incident, v katerem je tam živeči Albanec iz avtomobila streljal na dva mlada kosovska Srba. Kosovska policija, ki je napad potrdila, je povedala, da fanta, stara 11 in 21 let, nista v smrtni nevarnosti. Streljanje so dan kasneje obsodili tudi predstavniki Evropske unije (EU).

Kosovski obrambni minister Armend Mehaj je kasneje povedal, da je v petkovem streljanju sodeloval tudi pripadnik kosovskih varnostnih sil, še dodaja N1 Beograd.

Incidentov vse več

Do novega incidenta prihaja v času, ko so se razmere na severu Kosova močno zaostrile zaradi načrtovane zamenjave srbskih registrskih tablic s kosovskimi, izstopa etničnih Srbov iz kosovskih institucij, načrtovanih volitev za njihovo zamenjavo ter po aretaciji srbskega policista zaradi obtožb o terorizmu zaradi napada na urad volilne komisije v Severni Mitrovici.

Po aretaciji policista so nekateri lokalni Srbi postavili številne zapore na pomembnejših cestah na severu Kosova, v enem primeru pa tudi na srbski strani meje. Te barikade so med drugim vodile do zaprtja treh mejnih prehodov med Srbijo in Kosovom. Po odstranitvi barikad je Kosovo te ponovno odprlo.

Preberite še članek: Pojasnjujemo ekslacijo razmer

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!