Po smrti mlade Brazilke oboževalci Taylor Swift pretreseni: “Bilo je brutalno”

Svet 19. Nov 202317:51 1 komentar

Skupnost oboževalcev ameriške pevke Taylor Swift, ki je v sklopu turneje Eras odpotovala tudi v Brazilijo, je pretresla smrt mlade Ane Clare Benevides. 23-letnici je na petkovem koncertu zaradi izjemne vročine postalo slabo, navkljub zdravniški pomoči pa je umrla. Številni oboževalci Taylor Swift in udeleženci petkovega koncerta v od vročinskega vala pregretem Riu de Janeiru zdaj izpostavljajo, da so bile razmere nevzdržne.

Smrt 23-letne Ane Clare Benevides, ki se je v petek udeležila koncerta ameriške zvezdnice Taylor Swift v Rio de Janeiru, še naprej odmeva v mednarodnih krogih pevkinih oboževalcev. Ti med drugim opisujejo neustrezno organizacijo koncerta, ki je potekal v času silovitega vročinskega vala, pri čemer pa naj ne bi bilo poskrbljeno za to, da bi udeleženci lahko prišli do vode.

“Ljudje so v žgoči vročini Rio [de Janeira op. a.] stali v kolonah, nekaterim pa je postalo slabo še pred začetkom koncerta. Med čakanjem v vrsti nam podjetje T4F, organizator koncerta, ni nudilo nobene podpore v obliki osnovnih stvari, kot so voda in stranišča,” je v daljšem zapisu na družbenem omrežju X zapisal oboževalec Taylor Swift Igor Paiva, ki je po lastnih besedah na koncert te izjemno priljubljene ameriške pevke pripotoval iz brazilske prestolnice.

Po njegovih besedah so pred petkovim koncertom Taylor Swift v Riu de Janeiru vrata na stadion odprli z enourno zamudo, zaradi česar so se vrste udeležencev koncerta kot kača vile okoli prizorišča koncerta. “Govorim o večkilometrskih vrstah,” je poudaril in pojasnil, da v Braziliji navadno ni mogoče z nakupom karte rezervirati sedeža, zaradi česar ljudje na prizorišče pridejo veliko pred koncertom, da bi si zagotovili dobro mesto.

Taylor Swift ima, kot smo že pisali, v Braziliji skupno predvidenih šest koncertov: tri v Riu de Janeiru in tri v Sao Paulu.

Taylor Swift, Brazilija
Pred sobotnim koncertom Taylor Swift v Rio de Janeiru, ki je bil nato prestavljen (Foto: Pilar Olivares/REUTERS)

“Bilo je brutalno,” je v svojem zapisu na omrežju X še napisal Igor Paiva. Opisal je, da je bilo na stadionu kot v peklu, saj prezračevanje ni bilo ustrezno, temperature pa so bile višje od zunanjih. “Oboževalci so moledovali za vodo in [Taylor Swift, op. a.] je dvakrat prekinila koncert, da so lahko razdelili vodo,” je dodal.

Po navedbah tiskovne agencije Reuters je petkov koncert obiskalo 60.000 ljudi, stadion, kjer je koncert potekal, pa je bil v četrti na severu mesta, kjer je zaradi oddaljenosti od morja še bolj vroče.

Zapis Igorja Paive je na družbenem omrežju X kar precej odmeval v mednarodnih krogih oboževalcev Taylor Swift. Številni so izrazili sočutje ob smrti Ane Clare Benevides, prav tako je brati prenekatere pozive k zagotovitvi varnosti, saj da se petkovo dogajanje ne bi smelo nikdar več ponoviti.

Zaradi izjemno visokih temperatur je po petkovi tragični smrti 23-letnice ameriška pevka svoj sobotni koncert prestavila na ponedeljek. Kot je zapisala na družbenem omrežju Instagram, so to odločitev sprejeli zaradi “ekstremnih temperatur v Riu”. Dodala je, da je zanjo vselej na prvem mestu “varnost in dobro počutje mojih oboževalcev, drugih nastopajočih in ekipe”.

Ker pa so številni oboževalci pred odpovedjo koncerta že čakali pred stadionom, so prenekatera dekleta ob novici, da je koncert prestavljen, bruhnila v jok, še piše Reuters.

Petkova smrt Ane Clare Benevides, ki ji je po dostopnih informacijah slabo postalo med koncertom, je pritegnila tudi pozornost brazilske vlade. Ta je podjetju T4F, kot smo že pisali, naročila, naj zagotovi dostop do vode na vseh koncertih Taylor Swift v Braziliji. Minister za pravosodje Flavio Dino pa je na družbenem omrežju X prav tako zapisal, da bo vlada izdala odlok, po katerem bodo lahko udeleženci koncertov na prizorišča prinesli svojo vodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje