Podpredsednica kosovske občine v službi snifala kokain: “V to so me prisilili”

Svet 05. Feb 202409:52 2 komentarja
prazne pisarne
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Kosovu odmeva škandal, v katerega je vpletena podpredsednica občine Leposavić iz okrožja Mitrovica. V lokalnih medijih se je namreč pojavil posnetek, na katerem Dragana Miletić uživa prepovedane substance, in sicer kar na delovnem mestu. Sama se brani, da je bila v to prisiljena.

Lokalni kosovski mediji že nekaj dni pišejo o kokainski aferi, ki je pretresla tamkajšnjo politiko. Iz občine Leposavić v najsevernejšem okrožju Mitrovica prihaja namreč posnetek, na katerem podpredsednica občine uporablja prepovedane substance.

S posnetka, ki ga je prvi objavil lokalni medij Nacionale, je razvidno, da uradniki, med njimi podpredsednica občine Dragana Miletić, droge uživajo kar na delovnem mestu, tako na stranišču kot v pisarnah.

Miletić je vse obtožbe že zavrnila. “To je laž. Ljudje iz Srbske liste (vodilna politična stranka kosovskih Srbov, op. p.) so si to izmislili, da bi ogrožali moj položaj v občini Leposavić,” je komentirala za Nacionale.

Ko so pristojne oblasti potrdile, da je posnetek pristen, so Miletić razrešili. Po razrešitvi pa je odstavljena podpredsednica za Nacionale podala novo izjavo, in sicer da so jo v uporabo prepovedanih substanc prisilili ter ji grozili, da ji bodo sicer “bombardirali dom, medtem ko bo doma”. Te informacije naj bi posredovala tožilstvu.

V lokalnih medijih so se pojavili tudi drugi videoposnetki, ki prikazujejo druge občinske uslužbence in enega kosovskega policista, za katerega je kosovski policijski inšpektorat že izdal priporočilo za razrešitev. Tudi ti videoposnetki prikazujejo ljudi, ki uživajo droge.

Podrobnosti teh primerov še preiskujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje