Policija bo preiskovala dobrodelno organizacijo princa Charlesa

Svet 16. Feb 202213:47 > 14:20 0 komentarjev
Princ Charles
Peter Cziborra/REUTERS

Policija bo preiskala navedbe, da je dobrodelna organizacija princa Charlesa v zameno za denar državljanu Savdske Arabije pomagala pri pridobivanju britanskega državljanstva in viteškega naziva.

Metropolitanska policija je sporočila, da preiskuje primer domnevne kršitve zakonodaje, ki preprečuje zlorabe britanskih častnih nazivov, piše britanski BBC. Kršitev sta osumljena princ Charles in Michael Fawcett, ki je vodil prinčevo dobrodelno organizacijo The Prince’s Foundation. V zameno za donacije naj bi milijarder iz Savdske Arabije dobil britansko državljanstvo in viteški naziv, piše Bloomberg.

Fawcett naj bi koordiniral pridobivanje viteškega naziva za Savdijca. Po obtožbah o nezakonitem ravnanju, ki so vzniknile septembra, je začasno odstopil z vodilne funkcije v organizaciji.

Organizacija The Prince’s Foundation, ki predvidoma sodeluje s policijo, je sporočila, da bi bilo “neprimerno komentirati preiskavo, ki še poteka”, piše BBC. Iz pisarne princa Charlesa so ponovili stališče, da princ “ni vedel za domnevno ponudbo častnega naziva ali britanskega državljanstva v zameno za dobrodelne donacije”, še dodaja osrednji britanski medij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!