Predsednik ZDA Joe Biden navodila teleprompterja kar prebral

Svet 09. Jul 202208:47 > 16:42 0 komentarjev
Joe Biden
Kevin Lamarque/REUTERS

Ameriški predsednik Joe Biden je postal tarča posmeha na družbenih omrežjih, po tem, ko je nagovor, ki se je vrtel na teleprompterju, prebral malo preveč dobesedno.

Predsednik ZDA Joe Biden je včeraj podpisal izvršni ukaz, s katerim želi zaščititi pravico Američank do umetne prekinitve nosečnosti po tem, ko jo je vrhovno sodišče ZDA ukinilo oziroma vrnilo v odločanje državam z razveljavitvijo pol stoletja stare odločitve v primeru Roe proti Wade.

A uporabniki družbenih omrežij so si dali precej opravka z napako, ki jo je naredil med nagovorom pred podpisom izvršnega ukaza.

“Omeniti velja, da je odstotek žensk, ki se registrirajo za volitve in oddajo glasovnico, vedno višji od moških, ki to storijo – konec citata, ponovi vrstico. Ženske niso brez volilne in/ali politične moči,” je dejal Biden. Vmes je navodila teleprompterja prebral, namesto da bi jih izvedel.

Odzivi na to so bili seveda različni. Republikanska stran je spet planila na domnevno pešajoče zdravje zanje prestarega predsednika, medtem ko so demokrati Bidnu seveda stopili v bran, češ da je “Donald Trump trotl boben uporabljal štiri leta, pa vseeno ni imel nobenega koherentnega govora”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!