Kaos pri naših sosedih: za tovornjake zaprte ceste v Dalmaciji, Istri in na Reki

Svet 01. Mar 202310:33 0 komentarjev
Tovornjak v snegu
Fotografija je simbolična (Vir: PROFIMEDIA)

Zaradi slabih vremenskih razmer so na Hrvaškem za tovornjake znova zaprte ceste od Dalmacije, Reke in Istre proti notranjosti države ter v nasprotni smeri. Hrvaški hidrometeorološki zavod je zaradi močne burje izdal rdeče in oranžno vremensko opozorilo.

Na Hrvaškem so za tovornjake zaradi slabih vremenskih razmer znova zaprte ceste od Dalmacije, Reke in Istre proti notranjosti države ter v nasprotni smeri, je danes zjutraj sporočil Hrvatski autoklub (Hak). Meteorologi napovedujejo, da bo orkanski veter na jugu države povzročal težave tudi danes.

Preberite še: Zasnežene hrvaške avtoceste: sprejemni centri polni, na pomoč tudi motorne sani

Na jugu države ter v Liki in Gorskem kotarju so nekatere ceste zaradi velikih nanosov snega in močnega vetra zaprte tudi za avtomobile. Prekinjene so nekatere trajektne in katamaranske povezave.

Zaradi močne, mestoma orkanske burje danes velja rdeče opozorilo za Kvarner. Oranžno opozorilo, prav tako zaradi močnega vetra, velja za območje Reke, so sporočili iz hrvaškega hidrometeorološkega zavoda. Pomiritev pričakujejo v četrtek.

Preberite še: Odprli del hrvaške avtoceste proti Dalmaciji, avtomobili krenili na pot

Snežno neurje, ki je v nedeljo zajelo Hrvaško, je ob orkanski burji povzročilo prometni kaos, zaradi česar je na poti obstalo okoli 500 ljudi, Dalmacija pa je bila dva dneva odrezana od preostalega dela države.

V hrvaškem mestu Delnice je bilo v torek izmerjenih 48 centimetrov snega, takšnih razmer naši južni sosedi zadnjih pet let ne pomnijo.

Preberite še: Zaradi neurja in snega Dalmacija odrezana: zaprli so vse ceste proti notranjosti

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!