Ruski obrambni minister Kim Džong Unu predstavil tovarno vojaških letal

Svet 16. Sep 202312:25 0 komentarjev
Kim Džong Un
PROFIMEDIA

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je še zmeraj na obisku v Rusiji. Danes se je v Vladivostoku na skrajnem vzhodu Rusije srečal z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem. Ta mu je predstavil strateške bombnike in hipersonične rakete kinžal, poročanje ruske tiskovne agencije Tass povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Kim, ki je na večdnevnem obisku v Rusiji, kjer se je v sredo srečal tudi s predsednikom Vladimirjem Putinom, je na letališče Kneviči prispel iz mesta Komsomolsk na Amurju.

Tam si je v petek ogledal tovarno vojaških letal in druge opreme.

Putin je v sredo napovedal, da se bo Kim udeležil predstavitve ruske pacifiške flote v Vladivostoku.

Moskva naj bi bila zainteresirana za nakup severnokorejskega streliva za nadaljevanje spopadov v Ukrajini, Pjongjang pa želi rusko pomoč pri razvoju svojega raketnega programa, poroča AFP. Moskva je sicer sporočila, da v času Kimovega obiska v Rusiji ni bil podpisan noben sporazum.

Kim, ki je s posebnim vlakom v Rusijo prispel v torek, je v sredo v Putinovem spremstvu obiskal novi ruski kozmodrom Vostočni. Po poročanju ruskih tiskovnih agencij je Putin ob obisku Kima obljubil pomoč Moskve pri razvoju severnokorejskega vesoljskega programa. Novinarjem je povedal, da vidi možnosti za vojaško sodelovanje med državama.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!