Slovenci na Hrvaškem prali denar, ki so ga pridobili s prodajo steroidov

Črna kronika 22. Mar 202317:00 > 19:31 0 komentarjev
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Trije Slovenci so z nakupom nepremičnin na Hrvaškem oprali več kot milijon evrov. Dva 48-letnika sta denar pridobila z nezakonito prodajo steroidov v ZDA, nato pa sta ga nakazala 46-letniku, ki je kupil nepremičnine. Po neuradnih informacijah portala 24 ur.com je med njimi tudi Mihael Karner.

Trojica slovenskih državljanov je v hrvaški Istri in Kvarnerju z nakupom nepremičnin oprala več kot milijon evrov, ki so jih nezakonito pridobili s prodajo steroidov, je danes sporočila hrvaška policija. Osumljena sta dva 48-letna in en 46-letni Slovenec, policija pa je primer že predala pristojnemu državnemu tožilstvu. Portal 24 ur.com poroča, da je med njimi po neuradnih informacijah tudi Mihael Karner, ki se na naše klice ni odzval.

Nekdanji trgovec z zdravili, ki ga ameriške oblasti iščejo zaradi obtožb o proizvodnji in preprodaji prepovedanih anaboličnih steroidov ter pranja denarja, sodeluje pri gradnji ljubljanske soseske Urbana oaza.

Policija je v preiskavi ugotovila, da sta dva 48-letna slovenska državljana med letoma 2002 in 2010 na območju ZDA nezakonito zaslužila večji znesek denarja s prodajo vrste steroidov, ki veljajo za drogo.

Da bi prikrila izvor denarja, sta denar v svojem imenu in imenu podjetja v njuni lasti vlagala v kupovanje nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja. Eden od dveh 48-letnikov je večjo vsoto denarja vplačal tudi na račun 46-letnega Slovenca. Ta ga je v dogovoru z drugim 48-letnikom uporabil za nakup večjega števila nepremičnin na svoje ime, čeprav je vedel, da gre za nezakonito pridobljen denar.

Policija ocenjuje, da je osumljena trojica s tem nezakonito pridobila več kot milijon evrov. Anabolični steroidi veljajo za prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu. Športniki jih uporabljajo za pospešeno večanje mišične mase.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!