Špansko ministrstvo s kampanjo proti bikini postavi: “Poletje je tudi naše”

Svet 28. Jul 202210:40 1 komentar
Kampanja španskega ministrstva za enake možnosti
Špansko ministrstvo za enake možnosti/Twitter

Špansko ministrstvo za enake možnosti je lansiralo kampanjo s sloganom "Poletje je tudi naše", s katero spodbuja ženske k sprejemanju svojega telesa.

Na pisanem promocijskem plakatu je upodobljenih pet žensk različnih etničnih pripadnosti in različnih telesnih konstitucij, ki uživajo v sončnem dnevu na plaži. Med njimi je tudi ženska, ki so ji odstranili dojko. “Poletje je tudi naše. Uživajte v njem, kakor želite, kjer koli in s komer koli želite,” piše na sliki. “Danes nazdravljamo poletju za vse, brez stereotipov in brez nasilja do naših teles.”

Vsa telesa sodijo na plažo, je zapisala ministrica za socialne zadeve Ione Belarra iz stranke Podemos. “Pravico imamo uživati v življenju, takšni, kakršni smo, brez krivde in sramu.”

Antonia Morillas, direktorica španskega inštituta za ženska vprašanja, ki je bil pobudnik kampanje, je opozorila, da pričakovanja žensk glede lastnega videza vplivajo na njihovo samozavest in na uresničevanje njihovih pravic. “Različna telesa, osvobojena spolnih stereotipov, ki zavzemajo vsakršne prostore. Poletje pripada tudi nam. Svobodno, enakopravno in raznoliko,” je zapisala v tvitu.

Ko se je ob kampanjo obregnil levičarski politik Cayo Lara, rekoč, da gre za umetno ustvarjanje problema, ki ne obstaja, so mu iz Podemosa zabrusili: “Če vas telesa motijo, lahko ostanete doma in tvitate.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje