“Srbskega Pabla Escobarja” videli na pogrebu ubitega Srba

Svet 01. Okt 202317:14 0 komentarjev
Milan Radoičić
Foto: N1

Več tisoč ljudi se je zbralo na pokopališču v mestu Vrnjački Banji, kjer je potekal pogreb Stefana Nedeljkovića, Srba, ki je bil ubit v spopadu s kosovsko policijo v naselju Banjska pred enim tednom. Na pogrebu pa je bil opažen tudi Milan Radoičić, nekdanji podpredsednik Srbske liste, ki je prevzel odgovornost za napad na severu Kosova.

V Vrnjački Banji v osrednjem delu Srbije je danes potekal pogreb Stefana Nedeljkovića, ki je umrl prejšnjo nedeljo v spopadu s kosovsko policijo v naselju Banjsko. Na pogrebu se je zbralo več tisoč ljudi, mnogi med njimi so na majicah nosili Stefanovo podobo.

Na pogrebu je bil viden tudi Milan Radoičić, nekdanji podpredsednik Srbske liste, ki je prevzel odgovornost za nedeljski napad na Kosovu. Nekateri so mu nadeli tudi nadimek “Pablo Escobar regije” in je neformalni vladar severa Kosova, kjer v večini prebivajo kosovski Srbi.

V preteklosti se ga je povezovalo s korupcijo in celo z umori. Je lastnik številnih podjetij in do petka je bil tudi podpredsednik Srbske liste, največje politične stranke Srbov na Kosovu. Radoičić je tudi v dobrih odnosih s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Več o tem, kdo je Milan Radoičić in zakaj si je prislužil vzdevek “Pablo Escobar”.

Kot poroča portal nova.rs, je Radiočić pokopališče v Vrnjački Banji zapustil kmalu po začetku pogreba, se usedel na sovoznikov sedež črnega džipa, ki ga je odpeljal v neznano smer. Včeraj se je sicer odzval na informativni pogovor s policijo v zvezi z nedavnim napadom v Banjski.

Zaradi pogreba je bila nekaj časa ustavljen promet, saj se je do pokopališča za kombijem, ki je prevažal krsto s pokonim Nedeljkovićem, vila dolga kolona vozil svojcev in prijateljev. Navijači srbske Crvene zvezde pa so ob vhodu na pokopališče prižigali tudi bakle.

Spomnimo, da se je minuli konec tedna na severu Kosova odvijala krvava drama. V spopadu s kosovsko policijo sta poleg Nedeljkovića umrla še Igor Milenković in Bojan Mijailović, ki so ju prav tako pokopali danes. V spopadu je umrl tudi kosovski policist Afrim Bunjaku.

Oblasti v Beogradu na čelu z Vučićem so vpletenost Srbije v incident večkrat zanikale, Priština na čelu s kosovskim premierjem Albinom Kurtijem pa trdi, da je Srbija napadalcem nudila logistično podporo. Radoičić, ki je prevzel odgovornost za organizacijo spopada, je prek odvetnika sicer sporočil, da oblasti v Beogradu ni obveščal o svojih načrtih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!