Po treh tednih vendarle našli Slovenca, ki je izginil v Italiji

Slovenija 01. Okt 202315:51 6 komentarjev
Avtomobil slovenske policije
Foto: PROFIMEDIA

Po obsežni iskalni akciji je slovenska policija s pomočjo italijanskih kolegov našla pogrešanega 43-letnika iz Kranja, ki je v začetku septembra izginil na jugu Italije.

Po slabem mesecu je policija našla 43-letnika iz Kranja, ki so ga svojci pogrešali od začetka septembra. Za njim se je izgubila vsaka sled na jugu Italije, ko se je tja odpravil zaradi službenih obveznosti.

Policija je takrat sprožila obsežno iskalno akcijo, njegova družina pa se je po pomoč obrnila tudi na uporabnike družbenih omrežij.

27. septembra so ga v italijanskem kraju Otrantu našli živega, z njim je vse v redu, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Pogrešanega so slovenski policisti intenzivno iskali skupaj z italijansko policijo.

Pomagali so si tudi z bazo pogrešanih oseb v schengenskem informacijskem sistemu in z Interpolovo bazo pogrešanih oziroma iskanih oseb. Iskali so ga tudi s pomočjo urada Sirene (gre za sektor za mednarodno policijsko sodelovanje).

“Policija je vztrajno preverila vsak najmanjši možni indic, podatke svojcev in informacije občanov. Jih takoj ovrednotila in si jih sproti izmenjavala preko policijske mreže in Interpola,” so zapisali na PU Kranj.

Policija se je vsem, ki so pri iskanju kakorkoli pomagali, zahvalila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje