Stoletna Italijanka kaznovana, ker se ni cepila proti covidu

Svet 18. Nov 202215:23 0 komentarjev
cepljenje, covid-19
PROFIMEDIA

Italijanko, ki živi sama v hiši na podeželju na jugu Sardinije, je doletela denarna kazen, ker ni opravila treh zahtevanih cepljenj proti covidu-19. Ženica, ki šteje častitljivih sto let, mora plačati sto evrov kazni, saj je v Italiji cepljenje za starejše od 50 let obvezno.

Ker živi v popolni osami in ne more nikogar okužiti, se je njen sin na kazen pritožil, je poročal lokalni dnevnik L’Unione Sarda.

“Mama se je v življenju vedno držala vseh pravil. Govorimo o stoletnici, ki od leta 2018 ni zapustila hiše. Zdelo se nam je najbolje, da je ne cepimo ravno zato, ker, če odmislimo njeno starost, živi v naravi in razen z nami otroki in negovalko ni v stiku z nikomer,” je povedal njen sin.

Pritožbo so že posredovali zdravstveni službi v sardinski prestolnici Cagliari. V njej je ženica navedla, da ni seznanjena s trenutnimi predpisi glede pandemije in da od leta 2018 ni zapustila hiše. Poleg tega ni zbolela za covidom-19 in ni nikogar okužila.

Italijanski parlament bo odločal o morebitni odpravi obveznega cepljenja proti covidu-19 za Italijane, starejše od 50 let, ki je v veljavi od januarja. Za ukrep se je vlada odločila, da bi pospešila kampanjo cepljenja. Italijani nad 50 let, ki se niso trikrat cepili, morajo plačati globo v višini sto evrov, a veliko ljudi, ki so cepljenje zavrnili, globe ni plačalo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!