Strmoglavilo letalo z vrhovnim poveljnikom nigerijske vojske

Svet 22. Maj 202116:16 0 komentarjev
Nigerijska vojska
Afolabi Sotunde/REUTERS

V strmoglavljenju vojaškega letala je v petek umrl vrhovni poveljnik vojske v Nigeriji, poleg njega pa še šest visokih častnikov in štirje člani posadke.

V strmoglavljenju vojaškega letala so v petek umrli vrhovni poveljnik nigerijske vojske, šest visokih častnikov in štirje člani posadke. Letalo je strmoglavilo zaradi slabega vremena.

Vrhovni poveljnik Ibrahim Attahiru je na čelo vojske stopil šele januarja. Na položaj ga je v okviru prenove vodstvenih struktur vojske imenoval predsednik države Muhammadu Buhari, ki si želi boljšega odgovora na krepitev nasilja v državi in na več kot desetletje trajajoč upor džihadističnih skupin.

Buhari je letalsko nesrečo označil za hud udarec v času, ko si njihove varnostne sile prizadevajo končati varnostne izzive v državi.

Petkovo strmoglavljenje je že tretja tovrstna nesreča nigerijskih letalskih sil v zadnjih treh mesecih. V začetku februarja je umrlo vseh sedem ljudi na krovu vojaškega letala, ki je strmoglavilo v zvezni državi Niger, za pogrešana pa veljata pilota vojaškega letala, ki je konec marca strmoglavilo na severu Nigerije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!