Švedinja: To so tri najbolj čudna vprašanja, ki mi jih postavljajo Američani

Magazin 18. Mar 202409:58 0 komentarjev
Švedinja v ZDA
Foto: TikTok/tovasabel

Na družbenem omrežju TikTok se je razširil videoposnetek Švedinje, ki študira v ZDA, o najbolj neumnih vprašanjih, ki ji jih postavljajo Američani.

“Tri najhujše stvari, ki so me jih Američani vprašali kot Evropejko, ki živi in se šola v ZDA,” je uporabnica tovasabel naslovila svoj posnetek, ki ima na TikToku že več kot 900.000 ogledov.

Mlada Švedinja je kot prvo izpostavila vprašanje: “Ali govoriš evropsko?” Kot razlaga v videu, verjetno mnogi Američani resno mislijo, da je Evropa država.

Drugo “najhujše” vprašanje je: “Ali imate tam pico?” Švedinja ugotavlja, da Američani očitno ne vedo, da pica izvira iz Evrope, natančneje iz Italije.

Tretje vprašanje je v zvezi z njenim izvorom. Američani so jo spraševali, kako kot Švedinja izgovarja Sweden (angleška beseda za Švedsko) v švedščini. “Američani očitno ne morejo razumeti, da imajo države lastna imena tudi v drugih jezikih, ne le v angleščini.”

Očitno so se z njeno izkušnjo lahko poistovetili mnogi uporabniki, saj jih je v komentarjih kar nekaj delilo svoje anekdote, piše ameriški Newsweek.

Neka uporabnica je tako zapisala, da je bilo zanjo najhujše vprašanje, ali imamo v Evropi drevesa in internet. Drugo, ki je prav tako Švedinja, so vprašali: “V kateri državi je Švedska?” “Moj kolega, ki je študiral na Princetonu, me je vprašal, ali je Nizozemska glavno mesto Köbenhavna,” je komentiral neki uporabnik. Uporabnica iz Italije pa je poročala, da jo Američani, ko izvedo, od kod je, sprašujejo, ali je njen oče mafijec. Uporabnica iz Avstrije piše, da jo Američani kar naprej sprašujejo o deskanju in kengurujih, ker mislijo, da je iz Avstralije. Norvežanka pa v komentarju pravi, da so jo Američanke povsem resno spraševale, ali živi v igluju.

“V nasprotju s tem, kar morda nekateri menijo o očitnem pomanjkanju znanja Američanov o drugih državah, ker premalo potujejo, je bila večina Američanov vsaj enkrat zunaj države,” dodaja Newsweek. To je pokazala raziskava raziskovalnega centra Pew Research Center iz junija 2021. Kar 71 odstotkov odraslih Američanov je po podatkih te raziskave že kdaj v življenju potovalo v tujino, medtem ko jih približno četrtina (27 odstotkov) ni. Od tistih, ki so potovali, jih je večina obiskala vsaj dve tuji državi. Časnik pa ob tem ne navaja, katere države v tujino potujoči Američani obiskujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!