Tehnološko podjetje Meta v Rusiji odslej teroristična organizacija

Svet 11. Okt 202215:31 1 komentar
Meta Facebook
PROFIMEDIA

Rusija je na seznam terorističnih organizacij uvrstila ameriško tehnološko podjetje Meta, ki ima med drugim v lasti Facebook.

Ruski regulator s področja financ Rosfinmonitoring je podjetje Meta, ki ima med drugim v lasti Facebook, uvrstil na seznam organizacij, vpletenih v “terorizem in ekstremizem”, poroča ameriški CNN. O uvrstitvi na seznam je sicer danes pisala ruska tiskovna agencija Interfax, na katero se sklicujejo tudi drugi tuji mediji.

Po pisanju ameriškega medija Business Insider bodo uporabniki v Rusiji odslej odrezani od Metinih storitev, vključno z aplikacijama Instagram in WhatsApp, ki sta prav tako v lasti podjetja.

Pristojno sodišče je marca lani prepoznano Meto kot “ekstremistično organizacijo”, pri čemer je navedlo, da je uprava Mete dovolila, da uporabniki iz Ukrajine pozivajo k nasilju nad ruskimi vojaki. Ameriški tehnološki gigant se je na odločitev pritožil, a je sodišče apel zavrglo.

Marčevska odločitev sicer ni vključevala aplikacije za komuniciranje WhatsApp, razlog za to pa je bil manjši vpliv na širjenje informacij v javnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje