Televizija N1 prejela dovoljenje za nacionalno frekvenco v BiH

Svet 02. Mar 202310:57 1 komentar
N1
N1

Televizija N1, ki deluje v okviru družbe United Media, je od regulativnih organov Bosne in Hercegovine prejela dovoljenje za nacionalno frekvenco.

Regulativna agencija za komunikacije Bosne in Hercegovine je v okviru digitalizacije trga televizijskega oddajanja izvedla javni natečaj, na katerem je N1 BiH prejela dovoljenje za oddajanje TV-programov prek digitalnega prizemnega signala po vsej državi.

“Da bo televizija N1 na voljo vsem državljanom Bosne in Hercegovine, je odlična novica, tako za nas kot za prebivalce BiH. N1 že leta dokazuje, da deluje v javnem interesu, da je zanesljiv vir točnih in preverjenih informacij, zdaj pa bo končno naš program viden po vsej državi. Program N1 si zaradi kakovosti že dolgo zasluži nacionalno frekvenco, tako kot v Srbiji in na Hrvaškem. Prisotnost profesionalnih medijev je pomembna za demokratizacijo in razvoj celotne družbe,” je povedala izvršna direktorica United Medie Aleksandra Subotić.

Direktor informativnega programa televizije N1 v Bosni in Hercegovini Amir Zukić je ponosen in vesel, da bo ta televizija prek omrežja prizemne digitalne radiodifuzije dosegla domove vseh ljudi v Bosni in Hercegovini. “V osmih letih in pol, kolikor je televizija N1 prisotna na medijski sceni, smo prejeli nešteto vprašanj, kdaj nas bodo lahko gledali vsi. Ta čas končno prihaja. Svoboda, neodvisnost, točnost in ažurnost ostajajo ključne vrednote N1 pri ustvarjanju 12-urnega programa v živo vsak dan – brez cenzure in brez kompromisov,” je poudaril Zukić.

“Še naprej bomo vedno prvi na prizorišču, v živo poročali z vseh lokacij, gostom v studiu postavljali najtežja vprašanja, raziskovali in odkrivali – vse to pa zato, da bi bilo občinstvo objektivno, natančno in pravočasno obveščeno. V imenu 100 zaposlenih na N1 BiH se zahvaljujem vsem, ki nas še naprej zvesto spremljate, in veselimo se, da se bo skupnost gledalcev N1, zahvaljujoč digitalnemu prenosu, kmalu povečala. Mi smo vaš glas. Hvala za zaupanje!” je še dejal direktor N1 Amir Zukić.

N1 kot informativni kabelski kanal obstaja od leta 2014 in se je v javnosti profiliral kot televizija, ki ji državljani zaupajo, in kot profesionalen, neodvisen in objektiven medij. To dokazujejo meritve gledanosti, po katerih je N1 v samem vrhu na vseh platformah, na katerih je na voljo. Po raziskavi agencije Ipsos aprila 2022 je N1 med televizijskimi postajami, ki jim občinstvo v Bosni in Hercegovini najbolj zaupa.

Oddaje, ki so doslej pritegnile veliko pozornosti gledalcev in na profesionalen, etičen in zanimiv način obravnavale najbolj aktualne teme političnega, gospodarskega in kulturnega življenja, so temelj N1. Poleg prepoznavnih vsebin bo N1 v prihodnjem obdobju začel predvajati dokumentarno-raziskovalno serijo Ispod površine (Pod gladino), v kateri bo dodatno raziskoval afere, ki pretresajo javnost v Bosni in Hercegovini.

Na podlagi licence, ki jo je izdala Regulativna agencija za komunikacije, bodo vsi uporabniki v Bosni in Hercegovini, ki imajo tehnični dostop (signal DVB-T2), lahko spremljali program N1 v multipleksu D na programskem mestu 7.

S pridobitvijo nacionalne frekvence bo N1 iz čezmejnega kabelskega kanala prerasel v nacionalno televizijo v Bosni in Hercegovini. Je ena od številnih televizijskih postaj, ki delujejo v okviru United Medie, vodilne medijske družbe v jugovzhodni Evropi. Portfelj skupine sestavlja več kot 55 kabelskih kanalov, šest televizijskih postaj z nacionalno frekvenco, 30 spletnih portalov, radijskih postaj in tiskanih publikacij. Podjetje deluje v osmih državah in ima 4.200 zaposlenih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje