Trenutek, ko se je zrušila stolpnica v Gazi. Šok za novinarko na vklopu (VIDEO)

Svet 08. Okt 202309:50 11 komentarjev

Novinarka televizije Al Jazeera se je javljala v živo v trenutku, ko so izraelske sile zadele eno od stolpnic v središču mesta Gaza.

Izrael se je kmalu po začetku včerajšnjega Hamasovega napada ostro odzval – s protinapadi na območje Gaze. Med drugim je bila zadeta in porušena stavba v središču mesta Gaza, znana kot “palestinski stolp”.

Izraelske sile so stolpnico zadele v trenutku, ko se je iz Gaze v program katarske televizije Al Jazeera javljala novinarka Juma el Sajed. Počilo je ravno, ko je nameravala začeti odgovarjati na voditeljevo vprašanje. Ob poku je kriknila, se umaknila izpred kamere, voditelj pa jo je nemudoma pozval, naj se umakne na varno.

“Stavba je bila povsem porušena in zravnana z zemljo,” je novinarka, tako Al Jazeera, povedala kasneje.

Stanovanjske zgradbe so sicer redna tarča napadov Izraela, ki sicer pojasnjuje, da cilja tarče Hamasa. Tudi po včerajšnji zrušitvi stolpnice so izraelske letalske sile sporočile, da so bojna letala zadela dve visoki stavbi v Gazi, kjer naj bi bila Hamasova “vojaška infrastruktura”.

Gaza
Ostanki porušene stolpnice v Gazi (Foto: Mohammed Salem/REUTERS)

Gaza je sicer eno od najbolj gosto poseljenih območij na svetu, kjer na dobrih 360 kvadratnih kilometrih živi več kot dva milijona ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje