V 79. letu starosti je umrl ameriški milijarder Thomas Lee

Svet 24. Feb 202307:59 0 komentarjev
Umrl je milijarder Thomas H Lee
PROFIMEDIA

V newyorški pisarni je zaradi strelnih ran umrl ameriški milijarder Thomas Lee. Usodni strel naj bi si zadal sam.

V četrtek zjutraj so v pisarni v New Yorku našli mrtvega ameriškega milijarderja Thomasa Leeja, ki je bil znan kot pionir dolžniških prevzemov podjetij oziroma prevzemov s finančnim vzvodom, pri katerih se odkup družbe izvede z dolžniškim kapitalom. Eden izmed njegovih najbolj znanih poslov je bil odkup podjetja Snapple leta 1992, ki ga je dve leti za tem za 1,7 milijarde dolarjev (1,6 milijarde evrov) oziroma po 32-krat višji ceni prodal podjetju Quaker Oatsu.

Novico o smrti 78-letnika je sporočila njegova družina. Po poročanju New York Posta, so milijarderja našli v newyorški pisarni podjetja Thomas H Lee Capital LLC, umrl pa naj bi zaradi strelnih ran, ki si jih povzročil sam, poroča BBC.

“Medtem ko ga je svet poznal kot uspešnega poslovneža, smo ga mi poznali kot predanega moža, očeta, dedka, brata, prijatelja in filantropa, ki je potrebe drugih vedno postavljal pred svoje,” je v sporočilu za javnost dejal družinski prijatelj in tiskovni predstavnik Michael Sitrick.

Lee je bil tudi skrbnik uglednih umetniških organizacij v New Yorku. Leta 1996 je Univerzi Harvard, ki jo je obiskoval tudi sam, doniral 22 milijonov dolarjev, del teh sredstev pa je bil namenjen finančni pomoči študentom.

Z ženo Ann Tenenbaum sta imela pet otrok. Njegovo premoženje je po izračunih revije Forbes vredno okoli 2 milijardi dolarjev (okoli 1,9 milijarde evrov).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!