V Benetkah sprostili večino protikoronskih omejitev

N1 video 07. Jun 202112:35 > 26. Jul 2021 16:26 0 komentarjev

Ob padanju števila okuženih z novim koronavirusom se v Italiji sproščajo ukrepi. Na beli seznam so se uvrstile tudi Benetke. Konec tedna so jih obiskali domači turisti, danes jih imajo zase zgolj tuji popotniki.

Zaradi padanja števila okuženih z novim koronavirusom so v več italijanskih deželah sprostili nekatere ukrepe. Med njimi so Benetke, ki so se uvrstile na beli seznam sproščanja ukrepov. V veljavi ostajata obvezno nošenje zaščitnih mask in vzdrževanje socialne distance. Prvič od lanskega novembra pa si bo mogoče privoščiti tudi pozno večerjo, sproščajo se namreč tudi omejitve gibanja ponoči.

Pretekli konec tedna so Benetke obiskali številni domačini. Danes pa imajo tuji obiskovalci beneške kanale, ki so bili pred epidemijo običajno polni, zase.

Domačini pa kljub sproščanju ukrepov ostajajo nekoliko previdnejši. “Nisem pretirano vzhičena, najprej želim videti, kako bodo stvari potekale,” je povedala Marzia Vianello iz Benetk. Meni, da bo nekaj optimizma prinesel prvi večer brez nočne omejitve gibanja. “Po zadnjem letu in pol težko najdem energijo. A vseeno gremo s prekrižanimi prsti naprej,” je dejala.

Pretekli teden so se na beli seznam uvrstile tudi pokrajine Sardinija, Molize in Furlanija – Julijska krajina, danes pa se jim pridružujejo še Ligurija, Benečija, Umbrija in Abruci. Preostali del države je še vedno obarvan rumeno.

Italijanska vlada se medtem pripravlja na nadaljnje sproščanje ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19, saj naj bi bile od 21. junija belo obarvane vse dežele razen Doline Aoste.

Italijo lahko brez omejitve obveznega negativnega izvida testa obiščejo prebivalci obmejnega pasu. Mejo lahko prečkajo za največ 24 ur in najdlje 60 kilometrov od svojega stalnega ali začasnega bivališča. Potniki pa morajo še vedno obvezno izpolniti spletni obrazec. Preostali potniki pa se lahko karanteni v Italiji izognejo le ob predložitvi negativnega testa na novi koronavirus.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!