V trebuhu ženske 18 mesecev po carskem rezu našli kirurški instrument

Svet 05. Sep 202310:24 0 komentarjev
Carski rez
PROFIMEDIA

Na Novi Zelandiji so 18 mesecev po carskem rezu v trebuhu ženske našli kirurški instrument v velikosti krožnika.

Ženska na Novi Zelandiji je več mesecev po porodu trpela kronične bolečine, zato je opravila več preiskav, da bi ugotovili, kaj je narobe, vključno z rentgenskim slikanjem.

Bolečine so postale tako hude, da je obiskala urgentni oddelek bolnišnice, kjer so s CT-preiskavo v njenem trebuhu 18 mesecev po porodu našli retraktor v velikosti krožnika, ki so ji ga nato odstranili.

Kirurški instrument, ki ima premer tudi 17 centimetrov (retraktor AWR), je ostal v materinem telesu, potem ko je s carskim rezom leta 2020 rodila v bolnišnici Auckland City.

V poročilu o primeru je pojasnjeno, da je imela ženska načrtovan carski rez zaradi stanja, ki se mu reče placenta previa oziroma predležeča posteljica, ko posteljica v celoti ali delno prekrije maternični vrat.

Med operacijo leta 2020 pri štetju vseh kirurških instrumentov, ki so bili uporabljeni pri postopku, ni bil vključen retraktor AWR, je ugotovila komisija v poročilu. Medicinska sestra, ki je sodelovala pri posegu, je dejala, da gre verjetno zato, ker retraktor ne gre v rano v celoti, zato niso videli nevarnosti, da bi tam ostal.

Posebna komisija za zdravje in invalidnost je okrožnemu odboru za zdravje v Aucklandu priporočila, naj se ženski pisno opraviči in spremeni svojo politiko tako, da vključi AWR v štetje kirurških instrumentov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!