V zelo ekskluzivnem klubu: nov mejnik najpopularnejše pevke na svetu

Magazin 28. Okt 202305:50 0 komentarjev
Taylor Swift
Profimedia

Nezaustavljiva Taylor Swift, najbolj popularna pevka na svetu, je dosegla še en velik mejnik v svoji fantastični karieri.

Kar so poznavalci napovedovali že poleti, ko je s svojo turnejo Eras podirala rekord za rekordom, se je zdaj tudi zgodilo. Taylor Swift, trenutno najbolj popularna pevka na svetu, se je prebila v zelo ekskluzivni klub milijarderjev med glasbenimi ustvarjalci.

Analiza Bloomberga je namreč pokazala, da je pevkino premoženje zdaj vredno kar 1,1, milijarde dolarjev.

To ji je uspelo prav zahvaljujoč prav njeni turneji Eras, s katero je celo poganjala ameriško gospodarstvo.

V vsakem mestu, kjer je nastopila, je namreč zaradi tako velikega zanimanja za obisk njenega koncerta pripomogla k povečanju prihodkov z naslova potovanj in turizma.

Taylor Swift
Taylor Swift na enem od koncertov v Kaliforniji. Foto: Mario Anzuoni/REUTERS

S prebojem med milijarderje med glasbeniki se je pop zvezdnica prebila v zelo ekskluziven klub. Pridružila se je Rihanni, ki je po podatkih revije Forbes leta 2021 postala milijarderka. Čeprav je minilo že več let, odkar je Rihanna izdala album, je v tem času gradila svoj poslovni imperij, predvsem z linijo ličil Fenty Beauty in linijo spodnjega perila Savage x Fenty.

Jay Z in Beyoncé sta postala milijarderja leta 2017, a se poleg glasbe ukvarjata še z drugimi poslovnimi podvigi. Taylor Swift pa je, kot piše Bloomberg, postala milijarderka zgolj in samo s svojim glasbenim ustvarjanjem.

A zvezdnica ne počiva na lovorikah. Prav v tem tednu je izdala na novo posneti album 1989, ki je originalno izšel leta 2014. Na novi različici njenega petega studijskega albuma (izšel je pri založbi Republic Records) je v deluxe izdaji ponovno posnetih šestnajst izvirnih skladb albuma 1989 ter pet skladb iz tako imenovanega sefa (From The Vault): “Slut!”, “Say Don’t Go”, “Now That We Don’t Talk”, “Suburban Legends” in “Is It Over Now?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!