Za 80. rojstni dan dobil “darilo”, ki ga zagotovo ni bil vesel

Svet 19. Maj 202413:42 0 komentarjev
Rudy Giuliani
Foto: Bonnie Cash/REUTERS

Odvetniku nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa Rudyju Giulianiju so v petek vročili obvestilo o obtožnici zaradi domnevnega spodnašanja izida volitev v Arizoni leta 2020. Nekdanji newyorški župan je obvestilo prejel na zabavi za svoj 80. rojstni dan v Palm Beachu na Floridi, poroča CNN.

“Odločitev, da ga skušajo osramotiti med njegovo zabavo za 80. rojstni dan, ga ni ganila. Užival je v neverjetnem večeru z več sto ljudmi, ki ga imajo radi,” je o vročitvi dejal tiskovni predstavnik nekdanjega newyorškega župana Rudyja Giulianija Ted Goodman. Dodal je, da se vsi veselijo, da bo Giuliani kmalu oproščen.

“Zadnjemu obtožencu je bila pred nekaj trenutki vročena obtožnica,” pa je medtem na omrežju X zapisal generalni tožilec v Arizoni Kris Mayes. Ob tem je v objavi označil Giulianija in zapisal, da nihče ni nad zakonom. Njegov tiskovni predstavnik je za CNN pojasnil, da je urad generalnega tožilca Giulianija iskal več tednov.

Velika porota v Arizoni je aprila potrdila obtožnice proti 18 zaveznikom bivšega predsednika Trumpa zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev v tej zvezni državi leta 2020. Med njimi je tudi Giuliani, ki se bo tako moral v torek zglasiti na sodišču v Phoenixu, če mu sodišče ne bo odobrilo odloga.

Obtožnica vključuje kazniva dejanja zarote, goljufije in ponarejanja. Obtoženci naj bi naklepali preprečitev prenosa oblasti, da bi “neobtoženega sozarotnika številka ena” – Donalda Trumpa – obdržali na položaju proti volji volilcev Arizone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!