Zaradi drage kave poklical policijo, ta je kavarni naložila visoko globo

Svet 19. Maj 202219:00 > 19:01 5 komentarjev
espresso, kava
PROFIMEDIA

Italijanski policisti so kavarno Ditta Artigianale v Firencah oglobili s 1.000 evri, potem ko se je stranka razburila zaradi visoke cene espressa, poroča The Guardian. Kupcu so v kavarni za brezkofeinsko kavo zaračunali dva evra, kar ga je tako razburilo, da je poklical policijo. Ker kavarna cene ni imela navedene, je morala plačati globo.

Moškega, ki si je v eni od firenških kavarn naročil espresso, je cena tako razburila, da je poklical policijo. Po navedbah britanskega časnika The Guardian se je policistom pritožil, da cena ni bila navedena za pultom. Zaradi te napake se je kavarna, ki velja za eno najboljših v mestu, znašla v težavah. Policija ji je namreč izrekla 1.000 evrov globe.

Lastnik kavarne Ditta Artigianale Francesco Sanapo je o visoki kazni potožil na družbenih omrežjih in zagovarjal svojo kavo. Razložil je, da kavo gojijo na majhni plantaži v Mehiki. “Moji natakarji jo pripravijo še posebej skrbno.” Dodal je še, da je bila cena kave navedena na digitalnem meniju.

“Oglobili so me, ker je bil nekdo užaljen, ker je moral plačati dva evra za brezkofeinsko kavo? Ali lahko verjamete?” je Sanapo dejal v videoposnetku, na katerem je pokazal tudi odločbo policije. “Še danes se lahko kdo tako razburi, da mobilizira policijo, ki nas obsodi zaradi zastarelega zakona. Ta zakon mora biti spremenjen, saj bo drugače 99,9 odstotka barov in restavracij z lahkoto kaznovanih.”

V Italiji je bila do nedavnega povprečna cena espressa približno en evro, a je več kot 70 odstotkov kavarn na začetku leta zaradi težav z dobavo in slabih letin zvišalo ceno na okrog evro in pol. “Nihče več ne bi smel biti podvržen takšnemu škandalu zaradi dvoevrskega espressa,” je za Guardian še dodal Sanapo. Kot je še povedal, je cena posledica visokih cen surovin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje