Zaradi zasebnih sporočil na WhatsAppu banki Morgan Stanley visoka kazen

Gospodarstvo 23. Avg 202313:45 0 komentarjev
Morgan Stanley
PROFIMEDIA

Ameriškemu bančnemu velikanu Morgan Stanley je danes britanski energetski regulator Ofgem naložil 5,41 milijarde funtov (6,32 milijarde evrov) kazni. Za to se je odločil, ker banka ni preprečila oz. posnela in obdržala sporočil, ki so si jih prek platforme za izmenjavo sporočil WhatsApp na zasebnih telefonih izmenjevali njeni trgovci z energijo.

Ofgem je ocenil, da Morgan Stanley ni sprejel ustreznih ukrepov za zagotovitev skladnosti z lastnimi politikami, določenimi na podlagi britanskih pravil na področju transparentnosti in integritete.

Gre za prvo kazen na Otoku, povezano z zahtevo po snemanju in shranjevanju elektronske komunikacije, povezane z veleprodajo energije.

Ofgem v tej luči preiskuje in sankcionira podjetja ali posameznike, ki bi lahko bili vpleteni v tržne manipulacije in trgovanje z notranjimi informacijami. Cilj pravil je zaščititi potrošnike.

“Ta kazen predstavlja močno sporočilo deležnikom na trgu, da morajo upoštevati vsa pravila, sicer bodo kaznovani,” je dejala Cathryn Scott iz Ofgema. Napake ameriške banke je označila za nesprejemljive.

Njeni trgovci z energijo so o transakcijah razpravljali na zasebnih telefonih preko aplikacije WhatsApp, in sicer med januarjem 2018 in marcem 2020. Banka ima vzpostavljena pravila, ki to prepovedujejo, a ni bila uspešna pri nadzoru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!