Ženska s posnetka na Dunaju: “Bilo je kot v peklu, prava nočna mora”

Svet 04. Apr 202409:48 > 10:35 0 komentarjev
Romunka
Foto: LPD Wien

Ena od žensk s posnetka je spregovorila o agoniji, ki jo je po objavah v medijih doživljala v preteklih dneh. "Bila sem v peklu. Nihče ne more razumeti, kakšna nočna mora je to bila," je opisala za avstrijski portal Kosmo.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je javnost obvestil, da so zaradi uboja deklice Danke Ilić aretirali dve osebi. Še pred tem se je oglasila ena od žensk s posnetka na Dunaju, na katerem je bila tudi deklica, podobna Danki.

Konec marca je srbski državljan, ki živi na Dunaju, policiji sporočil, da je okoli 20. ure na postaji tramvaja opazil majhnega otroka, ki sta ga spremljali dve odrasli ženski. Ker je prepoznal podobnost med deklico in pogrešano Danko Ilić iz Srbije, je vse tri osebe posnel in predal posnetek organom za nadaljnje preiskave. Posnetek so v zadnjih dneh objavili številni mediji v Srbiji, Avstriji in drugih državah. Dunajska policija je včeraj sporočila, da sorodniki Danke menijo, da je zelo verjetno, da je deklica na posnetku Danka. Danes, še pred izjavo srbskega predsednika, pa so dunajski policisti sporočili, da deklica na posnetku z Dunaja ni pogrešana Danka.

Ena od žensk s posnetka, romunska državljanka, ki živi in dela na Dunaju, je ob vsem tem spregovorila za avstrijski portal Kosmo. “Nihče ne more razumeti, kakšna nočna mora je to bila,” je začela.

“Kaj naj povem? Bila sem v Welsu (Zgornja Avstrija, op. p.), ponoči pa prejela več sporočil, da me iščejo zaradi pogrešanega otroka in da se posnetek z mojim obrazom deli na vseh družbenih omrežjih – tudi na televiziji v Romuniji in Srbiji. Bilo je kot v peklu,” je dejala.

V nedeljo je šla na policijsko postajo v Welsu in prosila za pomoč, a so jo poslali domov. “Svetovali so mi, naj se oglasim na policiji na Dunaju. V torek sem šla na dunajsko policijsko postajo, prosila sem, naj mi pomagajo in zaščitijo mene, mojega otroka in mamo. Poslali so me domov, takrat so bile razmere že precej skrb vzbujajoče. Moj obraz je bil povsod. Bila sem zelo prestrašena in nisem vedela, kaj naj storim. Strah me je bilo, da bom izgubila službo,” za avstrijski portal pripoveduje ženska.

“Grozno je bilo. Nihče ne more razumeti, kakšna nočna mora je to bila. Na koncu se je vse razčistilo in policija se mi je opravičila za agonijo. To zgodbo želim pustiti za sabo in jo čim prej poskusiti pozabiti,” je opisala. Sem mati in sočustvujem z družino iz Srbije, želim, da deklico čim prej najdejo,” je sklenila za Kosmo.

Deklica je pred desetimi dnevi z družinskega posestva v Banjskem polju izginila.  V iskalno akcijo se je v sredo vključila tudi slovenska policija. Danes dopoldne je srbski predsednik Aleksandar Vučić javnost obvestil, da je deklica mrtva. Več v članku Srbski predsednik: Deklico Danko so ubili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!