Znane podrobnosti oporoke šefa Wagnerja: sinu postavil pogoj

Svet 02. Okt 202314:44 0 komentarjev
wagner
PROFIMEDIA

Razkritih je nekaj podrobnosti oporoke pokojnega šefa Wagnerja Jevgenija Prigožina, ki naj bi skoraj vse premoženje zapustil 25-letnemu sinu Pavlu. Kaj vse bo podedoval?

Ustanovitelj skupine Wagner Jevgenij Prigožin, ki je 23. avgusta umrl v strmoglavljenju letala, naj bi večino premoženja zapustil 25-letnemu sinu Pavlu. To izhaja iz domnevne oporoke nekdanjega šefa Wagnerja, ki kroži po kanalih Telegram, objavil pa jo je Times.

Mož, ki je bil nekoč znan kot “Putinov kuhar”, je pred ustanovitvijo skupine Wagner, ki je podpirala rusko vojno v Ukrajini, ogromno bogastvo zaslužil z gostinskimi pogodbami, piše Times. Tudi preiskava Ruske varnostne službe (FSB), ki je dva tedna po oboroženem uporu Wagnerja prečesala Prigožinovo rezidenco, je pokazala, da je živel v razkošju. Med drugim so na njegovem domovanju našli orožje, strelivo, zlato in velike količine gotovine različnih valut in nagačenega aligatorja.

Kot poroča Times, je Prigožin sinu zapustil okoli 116 milijonov evrov, orožje, trinadstropno hišo v Sankt Peterburgu, devet delniških družb in delnice družbe Concord, pa tudi gostinski imperij, je razvidno iz dokumenta, ki neodvisno sicer še ni bil preverjen.

Ne le to: Inštitut za vojne študije (ISW) v svoji zadnji analizi piše, da je 25-letnik s 1. oktobrom prevzel tudi poveljstvo skupine Wagner, z rusko nacionalno gardo pa naj bi se pogajal o ponovni vključitvi skupine Wagner v vojaške operacije v Ukrajini.

Pogoj za glavnega dediča

Kaj točno je Prigožin zapustil ženi Ljubovi Valentinovni Prigožin, ki je farmacevtka in lastnica številnih butikov v Sankt Peterburgu, ni znano. Prav tako ni jasno, kaj sta podedovali hčerki.

Tuji mediji poročajo, da je Prigožinov sin v skladu s pogoji – to je preživljanje družine – oporoko sprejel, z varnostnimi službami povezan kanal na Telegramu pa naj bi namigoval, da je prav oporoka povzročila trenja znotraj družine. V oporoki je po poročanju Timesa zapisano, da mora glavni dedič Pavel “zagotoviti dostojno eksistenco” Prigožinovi vdovi, njenima hčerkama pa tudi materi Violetti, ki je upravičena do desetih odstotkov zapuščine.

V oporoki pa je omenjen še en pogoj: če bi Pavel umrl, dediščino zavrnil ali pa bi ga doletele kakšne druge okoliščine, bo dediščina enakomerno razdeljena med Prigožinovo vdovo, hčerke in vnuke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!