Lasulje, gotovina, aligator: kaj so preiskovalci našli v Prigožinovi rezidenci?

Svet 06. Jul 202311:01 4 komentarji
Racija
War Monitor/TWITTER

Preiskovalci so izvedli racijo v rezidenci šefa Wagnerja Jevgenija Prigožina v St. Petersburgu. V razkošnem objektu so med drugim našli gotovino in zlato, pa tudi lasulje.

Ruska varnostna služba (FSB) je preiskala palačo vodje oboroženega upora v Rusiji pred slabima dvema tednoma Jevgenija Prigožina, navajajo tuji mediji.

Prigožin je, spomnimo, pred skoraj dvema tednoma prek oboroženega upora skupaj s plačanci podjetja Wagner zahteval odstavitev ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja in načelnika generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova. Svoj pohod do Moskve je ustavil po tem, ko naj bi pri dogovoru posredoval beloruski predsednik Aleksander Lukašenko. Za tem je Prigožin po Lukašenkovih besedah pripotoval v Belorusijo, od koder pa naj bi se vrnil nazaj v Rusijo, in sicer prav v St. Petersburg.

FSB je po preiskavi Prigožinove palače sporočila, da so našli orožje, strelivo, zlato in velike količine gotovine različnih valut, nagačenega aligatorja ter omaro, v kateri so hranjene lasule, navaja britanski Sky News.

Fotografije, ki so jih objavili nekateri tuji mediji, zakrožile pa so tudi po družbenih omrežjih, je prvi objavil prokremeljski časopis Izvestija. Objavljeno gradivo naj bi prav tako prikazovalo ponarejene potne liste ter uokvirjeno fotografijo z odrezanimi glavami Prigožinovih sovražnikov, še piše Sky News.

S fotografij, ki so nastale med racijo ruske varnostne službe, je razvidna tudi razkošnost Prigožinove rezidence – ta naj bi med drugim vključevala spa oziroma savno, pa tudi bazen. Imela naj bi tudi sobo za molitev, ki je okrašena z verskimi podobami ruske pravoslavne cerkve.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje