Vaša nova samooskrbna rešitev

Oglas 08. Apr 202411:10 0 komentarjev
promocijska fotografija

Finančni prihranki in trajnostni prispevek so ključni razlogi pri odločitvi za samooskrbo. Sončne elektrarne so v preteklih letih postale izjemno priljubljen način lastne oskrbe z električno energijo. Ta porast priljubljenosti je predvsem posledica ugodnosti, ki jih prinaša shema NET metering, v katero so vključeni tisti, ki so vlogo za soglasje za priključitev sončne elektrarne oddali do konca leta 2023.

Novosti na področju samooskrbe

Na področju obračunavanja energije, pridobljene iz sončne elektrarne, so z novim letom stopile v ospredje pomembne novosti, ob katerih se porajajo vprašanja o smiselnosti investicije v samooskrbo. Dosedanje letno obračunavanje energije oz. NET metering je za nove lastnike sončnih elektrarn, ki so/bodo soglasje za priključitev oddali po 1. 1. 2024,  zamenjal obračun energije na mesečni ravni. Ta sprememba lastnikom elektrarn ne prinaša več tako izrazitih finančnih ugodnosti, kot jih ponuja sistem letnega obračunavanja.

Samooskrba prihodnosti z GEN-I

V podjetju GEN-I so se odzvali na novo situacijo in razvili produkt, ki lastnikom sončnih elektrarn, s pridobljenim soglasjem za priključitev po 1. januarju 2024, omogoča, da še vedno maksimalno izkoristijo potencial svoje elektrarne. Zanje so razvili rešitev – odkup viškov električne energije, ki jih njihove elektrarne proizvedejo. Ta rešitev omogoča, da prejmejo plačilo v obliki dobropisa na mesečnih položnicah za viške električne energije, ki so jih oddali v omrežje. Ta pristop ohranja donosnost samooskrbe z električno energijo in lastnikom sončnih elektrarn še vedno prinaša finančne ugodnosti.

promocijska fotografija

Postanite aktivni odjemalci in prihranite

Pomembno novost predstavlja tudi nov način merjenja porabe električne energije, ki temelji na 15-minutnih intervalih. Ta napredna metoda omogoča izjemno natančno spremljanje porabe električne energije, obenem pa spodbuja odjemalce, da upravljajo svojo porabo elektrike in jo prilagajajo glede na svoje potrebe. S tem poleg finančnih prihrankov krepijo tudi svojo vlogo kot aktivni soustvarjalci trajnostne in zelene prihodnosti.

Pridružite se novemu, inovativnemu modelu samooskrbe, ki vaši sončni elektrarni omogoča, da doseže največji potencial. Za več informacij in sklenitev pogodbe o samooskrbi se obrnite na GEN-I na [email protected] ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

Razmišljate o postavitvi lastne sončne elektrarne?

Vabimo vas, da izkoristite prednosti našega inovativnega modela odkupa viškov in zaupate izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce. Obiščite njihovo spletno stran, prejmite informativno ponudbo, prilagojeno svojim potrebam, in se naročite na ogled lokacije. Vaša sončna elektrarna je le nekaj korakov stran. Izkoristite sončno energijo in prispevajte k trajnostni prihodnosti že zdaj.

promocijska fotografija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!