Vrvohodec po prečkanju Sene: “Ni lahko, a bilo je čudovito”

Magazin 19. Sep 202116:55
Pariški vrvohodec
Benoit Tessier/REUTERS

Francoski vrvohodec je ta konec tedna v Parizu prečkal Seno: razdaljo več kot 600 metrov je premagal na višini 70 metrov. Osupljiv podvig si je v živo ogledala navdušena množica, ki se je zbrala na Eifflovem stolpu in bregovih Sene.

27-letni Nathan Paulin je vrv pritrdil na eni strani reke na Eifflov stolp in na drugem bregu na narodno gledališče Chaillot. Po njej se je nato bos sprehodil počasi in previdno, opremljen z varnostnim pasom, piše francoska tiskovna agencija AFP. Večkrat se je tudi ustavil in počival, sede ali celo leže na vrvi.

“Ni lahko hoditi 600 metrov, se koncentrirati, z vsem, kar se dogaja naokoli, pod pritiskom (…), a vendarle je bilo čudovito,” je po osupljivi sobotni predstavi povedal mladi akrobat. Težko je tudi pridobil vsa potrebna dovoljenja.

Paulin se sicer že lahko pohvali z več svetovnimi rekordi, s tokratnim podvigom pa je obeležil t. i. dan dediščine, ko v Franciji vsako leto za obiskovalce odprejo zgodovinske zgradbe in spomenike, ki so običajno za širšo javnost zaprti.

Pariški vrvohodec
Benoit Tessier/REUTERS