“Politiki, ne se zafrkavati! … To so resne stvari.”

Podkast 27. Apr 202405:45 7 komentarjev

Kdaj lahko ljudstvo v Sloveniji letos zaplete politične biografije in vnese v politiko dodatne vrtince? Kako se politiki zafrkavajo iz prihodnosti mladih? Kje je v slovenski zunanji politiki slišati floskule in izjave brez vsebine? Kaj raste v prostorih propadlih butikov po trgovskih centrih in izvaja samoniklo "reformo" zdravstva?

O tem govorijo tokratni gostje N1 podkasta. V pogovoru sodelujejo odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Polona Fijavž, urednik Sobotne priloge Dela Ali Žerdin in odgovorni urednik tednika Mladina Grega Repovž.

V pogovoru smo pretresli dve leti, ki sta ta teden minili od zadnjih državnozborskih volitev. Govorili smo tudi o referendumih, ki naj bi bili na dan evropskih volitev. So nateg volilcev? Čemu služijo? In kako je povsem mogoče, da se vladajočim na koncu ne bodo politično izplačali?

Komentiramo tudi zdravniško stavko – ta teden je minilo 100 dni, odkar poteka ta stavka. Kaj se dogaja s slovenskim zdravstvom? Zakaj se iz evropskih volitev ne gre zafrkavati? Kaj tu počne slovenska politika? Kako pomembne so te volitve? Zakaj in kako lahko Evropa umre? In kakšno je obnašanje naše države v mednarodni skupnosti v času vojn. Je naredila vse, kar bi lahko in kar bi morala?

Ali žerdin
Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge Dela (Foto: Denis Sadiković/N1)
polona fijavž
Odgovorna urednica informativnega programa TVS Polona Fijavž (Foto: Denis Sadiković/N1)
Grega repovž
Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž (Foto: Denis Sadiković/N1)

Celoten pogovor lahko poslušate ali gledate v posnetku na vrhu strani. N1 podkaste pa lahko gledate in poslušate tudi v našem zavihku Podkast, na YouTubu, pri vseh večjih ponudnikih podkastov, na Eonu in na Metroplayu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje