Kijev objavil posnetek napada na rusko vojaško ladjo (VIDEO)

N1 video 01. Feb 202418:26 5 komentarjev

Kijev je objavil videoposnetek napada na rusko vojaško ladjo v Črnem morju. Žrtev v napadu naj ne bi bilo.

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Ivanovets v Črnem morju ob zahodni obali polotoka Krim, je sporočila ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GUR). Rusija incidenta za zdaj še ni komentirala.

Kijev je kot dokaz za uspešen napad objavil videoposnetek, na katerem je videti več pomorskih dronov, naloženih z eksplozivom, ki so se približevali ruski korveti. Vidna naj bi bila tudi eksplozija, ruska ladja pa naj bi se začela prevračati in potapljati.

Napad naj bi izvedli z droni

Rusija uradno še ni komentirala incidenta v Črnem morju. Eden od ruskih kanalov na Telegramu, ki naj bi bil povezan z rusko vojsko, pa je sporočil, da je Ukrajina napad izvedla z devetimi droni. “Štiri od njih so odkrili ruski mornarji. Nanje so začeli streljati,” je še sporočil kanal.

Rusija si je polotok Krim in večji del teritorialnih voda v bližini priključila leta 2014. Krim in ruska črnomorska flota sta bila od začetka ruske invazije februarja 2022 pogosta tarča ukrajinskih napadov.

Nazadnje je Moskva poročala, da je v sredo sestrelila 20 ukrajinskih raket nad Črnim morjem in polotokom Krim. Napad naj ne bi terjal žrtev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje