Matjažu Rakovcu še en županski mandat v Kranju

Slovenija 04. Dec 202219:00 > 21:261 komentar
Matjaž Rakovec
Foto: Luka Dakskobler/Bobo

V Mestni občini Kranj je v drugem krogu slavil dosedanji župan Matjaž Rakovec, sicer kandidat SD. Dobil je 71 odstotkov glasov, njegov protikandidat Ivo Bajec, sicer kandidat SDS, NSi, SLS in Zelenih Slovenije, pa 29 odstotkov.

Trenutni župan Matjaž Rakovec in tudi njegov izzivalec Ivo Bajec sta po poročanju STA že pred zaprtjem volišč prišla v mestno jedro med svoje podpornike in v medijsko središče. Štetje glasov je pokazalo, da župan ostaja Rakovec z 71 odstotki glasov podpore, medtem ko je Bajec dobil 29 odstotkov.

Bajec je že ob začetku štetja glasov dejal, da bo konstruktivna opozicija v mestnem svetu. “Ne glede na to, ali bo to koalicija ali bo opozicija, bo konstruktivna. Mislim, da si bomo pomagali, da bomo skupaj nekaj naredili za Kranj. Drugačnega cilja sploh ne vidim,” je izpostavil.

Pomemben projekt gradnje doma za upokojence

Ta teden na soočenju na RTV Slovenija sta oba županska kandidata kot enega najpomembnejših projektov v mestu izpostavila gradnjo novega doma za upokojence. “Tukaj smo pred gradbenim dovoljenjem in tukaj res dajemo ves napor za to, da še v letošnjem letu dobimo gradbeno dovoljenje,” je dejal Rakovec. Bajec pa je ocenil, da se gradnja doma vleče predolgo.

Med izzivi sta omenjala še ureditev zdravstva, oživljanje starega mestnega jedra, pomanjkanje parkirišč, povečevanje števila tujih delavcev, kar terja prilagoditev učnih programov.

SD bodo imeli največ svetnikov

V 33-članski mestni svet Mestne občine Kranj so se pred dvema tednoma uvrstili predstavniki devetih strank oziroma list. Največ svetnikov bodo imeli v novem sklicu SD, novoizvoljeni člani sveta pa prihajajo še iz Gibanja Svoboda, SDS, Resnice, NSi in Levice ter list Povezane lokalne skupnosti, Več za Kranj in Liste za razvoj Kranja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar