Nove težave za Twitter: ker niso plačali najemnine, jih lastnik stavbe toži

Gospodarstvo 02. Jan 202320:54
twitter, pisarna,
Foto: PROFIMEDIA

Lastnik poslovne stavbe v San Francisu je proti Twitterju vložil tožbo. Podjetje v lasti Elona Muska za svoje pisarne ni plačalo 130.000 evrov najemnine, in to kljub opozorilom lastnika. Twitter pa zaradi neplačanega računa toži tudi letalski prevoznik, ki mu dolgujejo dobrih 185.000 evrov.

Twitter se sooča z novimi težavami. Podjetje namreč za eno od svojih pisarn ni plačalo decembrske najemnine in si tako od najemodajalca prislužilo tožbo. Twitter bi moral namreč za svoje prostore v 30. nadstropju poslovne stavbe Hartford Building v San Franciscu plačati okoli 130 tisoč evrov najemnine.

Ker pa tega kljub opozorilom še niso storili, je lastnik in upravljalec stavbe Columbia Reit v četrtek vložil tožbo proti podjetju. Kot poroča ameriška televizija CBS, bi moral Columbia Reit najemnino za prostore v poslovni stavbi na obrobju finančnega središča San Francisca prejeti do 21. decembra. Kot še poroča omenjena televizija, je Twitter najemno pogodbo za obdobje sedmih let sklenil leta 2017.

Twitter ima po svetu odprtih več pisarn, prav v San Franciscu pa ima podjetje tudi svoj sedež. Ta se ne nahaja v poslovni stavbi Hartford, ampak na drugi lokaciji.

Podjetje pa ima po poročanju medijev težave s plačevanjem tudi na drugih področjih. Časopis New York Times je v začetku decembra poročal, da Twitter ni plačal najemnine za nobeno od svojih pisarn po svetu.

Zaradi neplačevanja pa je priljubljeno družabno omrežje doletela še ena tožba. Letalski prevoznik je tožbo vložil po tem, ko mu Twitter oktobra za dva čarterska leta ni plačal dobrih 185 tisoč evrov. Kot pišejo ameriški mediji, naj bi bil glavni razlog za množično neplačevanje stroškov varčevanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar