Od torka nove cene goriv tudi na Hrvaškem: je bolje natočiti v Sloveniji?

Gospodarstvo 03. Jul 202316:03 1 komentar
Gorivo, bencin, dizel
Borut Živulović/BOBO

Številni Slovenci v teh dneh dopustuje oziroma se odpravlja na zaslužen oddih na Hrvaško, je bolje rezervoar jeklenih konjičkov napolniti doma ali tam? Hrvaška vlada je danes odločila, da bo od torka za liter bencina potrebno odšteti 1,44 evra, za liter dizla pa 1,34 evra.

Na Hrvaškem bodo od torka veljale nove cene pogonskih goriv. Tako bencin kot dizel se bosta podražila za štiri cente in bosta stala 1,44 evra oz. 1,34 evra na liter, je danes na dopisni seji odločila vlada v Zagrebu.

Nove cene bodo na Hrvaškem veljale naslednjih 14 dni.

Cena modrega dizla, ki ga uporabljajo v kmetijstvu, bo v naslednjem dvotedenskem obdobju ostala enaka in bo znašala 0,80 evra za liter.

Če ne bi bilo vladnih ukrepov in bi trgovci maloprodajne cene lahko oblikovali prosto, bi cena bencina od torka znašala 1,57 evra na liter, cena dizla 1,50 evra na liter, cena modrega dizla pa 0,89 evra na liter, je še sporočila hrvaška vlada.

Trenutno je pri nas za liter dizelskega goriva potrebno odšteti 1,461 evra, za 95-oktanski bencin 1,424 evra in 98-oktanski bencin 1,698 evra. Bodo pa opolnoči začele veljati nove cene pogonskih goriv.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje