Gneča za cepljenje: toliko jih niso cepili že tri mesece

Koronavirus 15. Sep. 202112:42 > 15:176 komentarjev
Delite:
Foto: cepljenje

Krivulja cepljenj se v zadnjih dneh obrača navzgor. Pred cepilnimi centri so v zadnjih dneh dolge vrste. Samo včeraj je bilo po podatkih NIJZ s prvim odmerkom cepljenih 11.129 ljudi, kar je največ v enem dnevu v zadnjih treh mesecih.

Zaradi novega vladnega odloka, ki od danes za obisk številnih storitev in dejavnosti zapoveduje obvezno izpolnjevanje pogoja PCT, je pred cepilnimi centri po državi v zadnjih dneh velika gneča.

Samo včeraj je bilo v Sloveniji s prvim odmerkom cepljenih 11.129 ljudi, kar je največ od 10. junija letos, ko so v enem dnevu s prvim odmerkom cepili nekaj več kot 15 tisoč ljudi, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NJIJZ). Za primerjavo, največ ljudi se je prejšnji teden s prvim odmerkom cepilo v četrtek – 6.055.

Z drugim odmerkom so v vseh cepilnih centrih po državi cepili 5.683 ljudi, skupaj pa 13.738 ljudi.

Foto : N1

Jelko Kacin, državni sekretar in nacionalni koordinator za logistični del cepljenja, je v oddaji N1 STUDIO dejal, da v vrstah pred cepilnimi centri stojijo večinoma mlajši in ljudje srednjih let. “Skrbijo me starejši, ki niso cepljeni,” je povedal.

V vrsti za cepljenje: “Zdaj imam mir za nekaj časa”

Včeraj je bila naša ekipa pred cepilnimi centri. “Cepil sem se, ker želim zaščititi sebe in druge, pa tudi da bom imel dostop do vseh storitev,” nam je povedal eden od čakajočih.

Več v spodnjem videu:

Komentari

Vaš komentar