Nič več dela od doma za državno upravo

Koronavirus 01. Jul 202219:09 > 19:13 2 komentarja
delo od doma
Profimedia

Na današnji seji je vlada sprejela sklep o prenehanju veljavnosti sklepa o delu od doma za državno upravo, ki je bil v veljavi od 5. novembra lani.

Poleg sprejetih ukrepov za blažitev draginje na področju kmetijstva in prehrane ter predloga sprememb in dopolnitev zakona o RTV Slovenija je danes na seji vlada med drugim sprejela sklep o prenehanju veljavnosti dela od doma za državno upravo.

Spomnimo, prejšnja vlada je 5. novembra z namenom zajezitve in preprečevanja širjenja koronavirusa naložila predstojnikom organov državne uprave, da uslužbencem na ministrstvih, organih v njihovi sestavi, vladnih službah in upravnih enotah v najkrajšem možnem času odredijo delo od doma. To delo od doma je bilo odrejeno za delovna mesta, kjer je to omogočal delovni proces, narava in vrsta nalog, ter tam, kjer je bila zagotovljena potrebna informacijska tehnologija.

Na ta način so takrat omejili možnost medsebojnih stikov na delovnem mestu, torej v uradnih prostorih organov državne uprave. Enako ravnanje je vlada takrat predlagala tudi preostalim delodajalcem v javnem sektorju, drugim državnim organom in lokalnim skupnostim.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.