Zdravstveni dom Bohinj: zaradi covida dela le ena zdravnica

Koronavirus 21. Jul 202209:57 1 komentar
ZD Bohinj
Google ulični pogled

Zaradi vdora covida-19 v tamkajšnji zdravstveni dom je v Bohinju okrnjeno delovanje ambulant in nujne medicinske pomoči. Z novim koronavirusom sta namreč okuženi dve od treh zdravnic. Pri skrbi za bolnike so jim na pomoč priskočili zdravniki iz blejskega zdravstvenega doma.

Na spletni strani Zdravstvenega doma Bohinj uporabnike prosijo, da glede na okrnjeno delovanje ambulant in nujne medicinske pomoči v zdravstveni dom prihajajo samo v nujnih primerih oziroma se za obiske pri zdravniku, za recepte in napotnice dogovarjajo po telefonu.

Še posebej je predhodni dogovor potreben za bolnike z respiratornimi znaki okužbe. To so kašljanje, kihanje, boleče grlo, zamašen nos, povišana telesna temperatura, izcedek iz nosu ali oči, glavobol in bolečine v mišicah. Poudarjajo tudi, da so maske za obisk zdravstvenega doma od tega tedna znova obvezne.

V Osnovnem zdravstvu Gorenjske so glede razmer v Zdravstvenem domu Bohinj pojasnili, da zaradi okužb s covidom-19 trenutno v Bohinjski Bistrici začasno dela le ena splošna ambulanta. Soočajo se namreč s primerom koronavirusne okužbe pri kar dveh od treh zdravnic družinske medicine.

Kadrovsko zagato so rešili tako, da so na pomoč priskočili splošni zdravniki iz Zdravstvenega doma Bled. Na ta način je od torka za bolnike v Bohinju vsak dopoldan zagotovljena ena delujoča splošna ambulanta.

Pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno, popoldan pa deluje tudi turistična ambulanta. Ta je na isti lokaciji in deluje neokrnjeno, saj v njej delajo zdravniki iz drugih gorenjskih zdravstvenih domov.

Če bo potrebno odsotnost bohinjskih splošnih zdravnic pokrivati tudi v naslednjem tednu, se bodo v reševanje kadrovske zagate poleg Zdravstvenega doma Bleda vključili še zdravniki iz drugih gorenjskih zdravstvenih domov, so napovedali v Osnovnem zdravstvu Gorenjske.

Od ponedeljka obvezne maske v zdravstvenih domovih

Izpostavili so tudi, da aktualne razmere v bohinjskem zdravstvenem domu pritrjujejo pravilnosti odločitve Osnovnega zdravstva Gorenjske, ki je zaradi strmega porasta okužb z novim koronavirusom v ponedeljek v vseh zdravstvenih domovih v regiji vzpostavilo ponovno obvezno uporabo zaščitnih mask tako za zaposlene kot za bolnike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje