3 stvari, zaradi katerih boste v trenutku bolj optimistični

Magazin 21. Jul 202212:30 0 komentarjev
sreča in smeh
Profimedia

Zdrav optimizem ima lahko številne prednosti.

Pomaga pri doseganju ciljev, premagovanju izzivov, izboljša splošno čustveno počutje in lahko celo vodi do boljšega fizičnega zdravja. “Optimistični ljudje so redkeje bolni,” je v oddaji Today razložila dr. psih. Deepika Chopra. Njihovo zdravje srca in ožilja je boljše in živijo dlje.

Toda biti optimist, je poudarila strokovnjakinja, ne pomeni ignorirati težkih stvari in biti ves čas pozitiven. Kajti nihče ne more biti ves čas pozitiven in močen.

Pravi optimist je v resnici nekdo, ki se zelo dobro zaveda neuspehov in ovir ter manj idealnih okoliščin. Toda vidi jih kot začasne, kot nekaj, kar lahko premagajo.

Trije nasveti, ki jih je dr. Chopra delila za krepitev optimizma

1. Napišite seznam opravkov

Zakaj ne bi namesto le seznama opravkov, ki se osredotoča na vse naloge, ki jih še niste opravili, naredili še enega za vse stvari, ki ste jih v enem dnevu že dosegli. Ustvarite torej “ta-da” seznam.

“Začneš se zavedati, kako uspešen si v resnici,” meni dr. Chopra.

2. Povejte tudi drugim, v čem so dobri

Ljudje radi izpostavljamo področja, za katera si želimo, da bi jih drugi izboljšali, redko pa se ustavimo in jim povemo, v čem so dobri. Vzemite si trenutek in iskreno povejte, kako dobro opravljajo določeno delo.

3. Delite pozitivne odzive

Za to si lahko vzamete trenutek in delite svojo hvaležnost z nekom v svojem življenju. Pošljite sporočila, e-pošto, presenetite osebo s pismom ali pa ji povejte osebno.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!