4 motivacijski triki, ki vas prebudijo, ko vas ujame popoldanska utrujenost

Magazin 07. Apr 202212:00 0 komentarjev
utrujenost
Profimedia

Nič ni hujšega kot utrujenost po kosilu in zavedanje, da kavča ali postelje ne boste videli še lep čas. Pa kopica dela, ki vas še vedno čaka. Kako se prebuditi?

Ko čez dan pridejo najhujši trenutki utrujenosti in nimate možnosti, da malce pospite, potrebujete druge trike, ki vas bodo spravili pokonci in pospešili srčni utrip. Naštejemo vam jih nekaj, ki mogoče pridejo prav:

Kofein

Najpogostejša misel je zagotovo skodelica kave, ki bo zbistrila misli in vrnila energijo. To vam lahko pomaga, vendar morate paziti, da kavo spijete v dopoldanskem času in da to ni že vaša osma skodelica kave. Uživajte manjše količine kofeina, da ne boste imeli pozneje težav s spanjem.

Izpostavite se svetlobi

Najbolje sončni svetlobi, in če je mogoče, se odpravite kar na krajši sprehod. Tako boste prebudili telo, poskrbeli za dobro počutje, svetloba pa bo umu sporočala, da trenutno še ni čas za spanje. Ta trik uporabite tudi, če se zjutraj ne morete spraviti iz postelje: spite ob nezagrnjenem oknu in dovolite, da vas prebudi sončna svetloba.

Glasba

Mogoče vam bo dobro delo malo hitre, motivacijske glasbe? Na delovnem mestu verjetno glasbe ne morete poslušati na glas, zato si omislite slušalke, in kadarkoli začutite utrujenost, si zavrtite svoje najljubše pesmi. Naj so pozitivne, imajo hitrejši tempo in besedilo, ki vas bo spodbudilo k delu. Ne zagotavljamo vam, da ne boste kmalu začeli glasno peti …

Prigrizek

Pa ne čokolada! No, morda košček črne čokolade. Raje pa izberite sadje, oreščke, jogurt in podobne zdrave prigrizke, ki vam bodo hkrati dali novo energijo in preskrbeli telo z vitamini ter drugimi hranljivimi snovmi. Lažje boste razmišljali tudi, če spijete kozarec vode.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!